Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011


Κατέλαβαν τα διόδια ζητώντας να πληρωθούν!


Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι της ΑΕΓΕΚ ΑΤΕ.

Οι εργαζόμενοι της εταιρίας που κατασκευάζει την σήραγγα Τ2 στα Τέμπη, διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων μισθών Μαρτίου, Απριλίου, Μαίου και Ιουνίου, καθώς και τις υπερωρίες - ρεπό που τους οφείλει η εταιρεία. Στις 11.30 το πρωί της Πέμπτης, ομάδα 30 και πλέον εργαζομένων προχώρησε σε συμβολική κατάληψη του σταθμού διοδίων στο Μακρυχώρι, η οποία διήρκεσε μία περίπου ώρα και κατά τη διάρκειά της υπήρχε ελεύθερη διέλευση των οχημάτων από τα διόδια. Αντίστοιχη κινητοποίηση είχαμε και προχθές στο σταθμό διοδίων Πυργετού, τον οποίο απέκλεισαν από τις 2.15 έως και τις 2.50 το μεσημέρι.


Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «η εταιρεία ΑΕΓΕΚ ΑΤΕ αντί να πληρώσει τους εργαζόμενους που έχουν φτάσει σε οικονομικό αδιέξοδο, προσπαθεί με εκβιασμούς και εκφοβισμό να συγκροτήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό και να σπάσει την επίσχεση εργασίας . Οι εργαζόμενοι όμως δεν πρόκειται να πτοηθούν από τέτοιες μεθοδεύσεις, αλλά είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα για την καταβολή των δεδουλευμένων τους».Στην ανακοίνωση του ΕΚΛ προστίθενται τα εξής: «Χθες (Τετάρτη 6/7), σε έλεγχο που πραγματοποίησε το ΚΕΠΕΚ της Επιθεώρησης Εργασίας στην σήραγγα, όπου απασχολούνταν ορισμένα άτομα σε ειδικότητες άσχετες με την ειδικότητά τους, η εταιρεία τους «εξαφάνισε» και σταμάτησε τις εργασίες για όσο διαρκούσε ο έλεγχος.


Οι εργαζόμενοι με επικεφαλής το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και το Συνδικάτο Οικοδόμων Λάρισας, στα πλαίσια των κινητοποιήσεών τους, άνοιξαν την Τετάρτη 6/7 για 1 ώρα τα διόδια του Πυργετού, μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό στους διερχόμενους οδηγούς.
Τις επόμενες ημέρες θα συνεχίσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, με διάφορες μορφές που θα αποφασίζουν μέσα από τις συνελεύσεις τους.Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και το Συνδικάτο Οικοδόμων Λάρισας, που είναι μπροστά στον αγώνα των απλήρωτων εργαζόμενων της ΑΕΓΕΚ ΑΤΕ, καλούν τα σωματεία του νομού και τους άλλους κοινωνικούς φορείς να εκφράσουν την συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στον αγώνα των απλήρωτων εργαζόμενων. Επίσης αξιώνει από τους (Κυβέρνηση, την Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, τους τοπικούς βουλευτές του νομού, να παρέμβουν προς την εταιρεία για να πληρώσει τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους».
http://www.onlarissa.gr/protoselido/katelaban-ta-diodia-zitontas-na-plirothoun.html
  • Blogroll

  • Blog Archive