Σάββατο, 13 Αυγούστου 2011


Υπό αμφισβήτηση ο Κάμερον, ζήτησε βοήθεια από τις ΗΠΑ
Τη συνδρομή του πρώην αρχηγού της αστυνομίας της Νέας Υόρκης εξασφάλισε ο Ντέιβιντ Κάμερον στην προσπάθειά του να θέσει υπό έλεγχο τις ταραχές, την ίδια στιγμή που η αμφισβήτηση στο πρόσωπό του από τις δημοσκοπήσεις ενισχύεται.
Διαπιστώνοντας την παρατεταμένη αδυναμία του να θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση στο Λονδίνο και στις υπόλοιπες πόλεις της Βρετανίας, ο Ντέιβιντ Κάμερον αποφάσισε να καταφύγει σε μία επιτυχημένη λύση που εφαρμόστηκε στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, ο Βρετανός πρωθυπουργός ζήτησε τη βοήθεια του πρώην αρχηγού της αστυνομίας της Νέας Υόρκης για να δοθεί ένα τέλος στις ταραχές, όπως ανακοίνωσε χθες το βράδυ επίσημα το πρωθυπουργικό γραφείο.

"Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε σήμερα με τον Μπιλ Μπράτον για να τον ευχαριστήσει επειδή δέχθηκε να συμμετάσχει σε πολλές συναντήσεις το φθινόπωρο στη Βρετανία για να μοιραστεί την εμπειρία του στην αντιμετώπιση των συμμοριών όταν ήταν αρχηγός της αστυνομίας της Βοστώνης, της Νέας Υόρκης και του Λος Αντζελες", δήλωσε εκπρόσωπος του Κάμερον.

Σύμφωνα με τις ιστοσελίδες των αμερικανικών τηλεοπτικών δικτύων NBC και ABC News, οι οποίες ανακοίνωσαν τη βρετανική πρωτοβουλία, ο Μπράτον δήλωσε ότι έλαβε ένα τηλεφώνημα χθες από τον Κάμερον, ο οποίος τού ζήτησε να ναλάβει καθήκοντα συμβούλου της Σκότλαντ Γιαρντ.

Ο ίδιος ο Μπράτον δήλωσε στο NBC ότι θα ανάλάβει σύντομα τα νέα του καθήκοντα, αλλά διευκρίνισε ότι δε θα εγκατασταθεί στη Βρετανία μόνιμα.

Αμφισβήτηση από τις δημοσκοπήσεις

Δημοσκοπήσεις που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας θέτουν υπό σοβαρή αμφισβήτηση την ικανότητα του Βρετανού Πρωθυπουργού να ελέγξει την κατάσταση.

Οι μισοί και πλέον Βρετανοί πιστεύουν ότι ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δεν κατάφερε να θέσει έγκαιρα υπό έλεγχο τις ταραχές που ξέσπασαν στο Λονδίνο και στη συνέχεια σε άλλες μεγάλες πόλεις της Βρετανίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου ComRes που δημοσιεύθηκαν χθες στην εφημερίδα The Indipendent.

Σύμφωνα με άλλη δημοσκόπηση του ΙCM, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα The Guardian, μόνο το 30% εκτιμά ότι ο Κάμερον διαχειρίστηκε σωστά το ζήτημα αυτό.

Με βάση δε τη δημοσκόπηση του ComRes, το 54% εκτιμά ότι ο Κάμερον, ο οποίος επέστρεψε από τις διακοπές του μόνον όταν κορυφώθηκαν οι ταραχές, τη Δευτέρα, δεν κατάφερε να θέσει εξαρχής υπό έλεγχο την κατάσταση.

Εξάλλου, οι μισοί από τους ερωτηθέντες τόνισαν επίσης ότι δεν έχουν μεγάλη εμπιστοσύνη στη ικανότητα του Λονδίνου να φιλοξενήσει ασφαλείς Ολυμπιακούς Αγώνες τον επόμενο χρόνο.
tvxsteam
  • Blogroll

  • Blog Archive