Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2011


Το ενδεχόμενο να διακόψει τη λειτουργία ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης επεξεργάζεται η βρετανική κυβέρνηση προκειμένου να φρενάρει την ανταλλαγή μηνυμάτων κατά τη διάρκεια της αναταραχής.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, που επικαλείται κυβερνητικό αξιωματούχο, η κυβέρνηση σκέφτεται να μπλοκάρει δίκτυα όπως το Blackberry Messenger και το Twitter.

Οι σκέψεις αυτές στηρίζονται στα συμπεράσματα της αστυνομίας, κατά την οποία, οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιήθηκαν ως μέσο συνεννόησης μεταξύ των ατόμων που συμμετείχαν στα επεισόδια. "Γνωρίζουμε ότι τα χρησιμοποίησαν με αυτό τον τρόπο. Το ερώτημα είναι αν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να το σταματήσουμε, ώστε να καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα", ανέφερε στο Ρόιτερς ο αξιωματούχος της βρετανικής κυβέρνησης, προσθέτοντας: "Συζητάμε με τις μυστικές υπηρεσίες και τις εταιρείες. Δεν προτείνουμε τίποτα ακόμα.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχες μεθόδους έχουν χρησιμοποιήσει τα καθεστώτα στη Μέση Ανατολή και τον αραβικό κόσμο, κατά τη διάρκεια των εξεγέρσεων.
  • Blogroll

  • Blog Archive