Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011


Η κυβέρνηση μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο συνδρομής του στρατού στην αντιμετώπιση μελλοντικών ταραχών ανακοίνωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέβιντ Κάμερον σε έκτακτη συνεδρίαση της Βουλής των Κοινοτήτων, όπου επανέλαβε πως οι ταραχές των τελευταίων ημερών οφείλονται σε "καθαρή εγκληματικότητα".

Είπε επίσης ότι ισχυρή δύναμη 16.000 αστυνομικών θα συνεχίσει να είναι παρούσα στους δρόμους του Λονδίνου κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ενώ τόνισε ότι όσοι είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται έχουν δικαίωμα σε αποζημίωση.
"Είναι ευθύνη της κυβέρνησης να διασφαλίζει ότι κάθε μελλοντικό ενδεχόμενο εξετάζεται, συμπεριλαμβανομένης της περίπτωσης να υπάρχουν καθήκοντα που θα μπορούσε να αναλάβει ο στρατός, απελευθερώνοντας περισσότερους αστυνομικούς για την πρώτη γραμμή", δήλωσε ο Κάμερον.
Δίκες ακόμα και νυχτερινές ώρες
Η νύχτα που πέρασε ήταν σχετικά ήρεμη τόσο για τη βρετανική πρωτεύουσα όσο και για τις μεγάλες αγγλικές πόλεις (Μάντσεστερ, Μπέρμιγχαμ, Λίβερπουλ κτλ) που βρέθηκαν στο επίκεντρο των ταραχών.
Σε εξέλιξη είναι οι δίκες όσων συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Μόνο στο Λονδίνο έχουν γίνει 888 συλλήψεις και έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε 371 άτομα. Δίκες γίνονται και κατά τις νυχτερινές ώρες. Την Τετάρτη, σε φυλάκιση 10 και 16 εβδομάδων καταδικάστηκαν δύο άντρες για τη συμμετοχή τους σε επεισόδια στο Μάντσεστερ.
Η αστυνομία ανακοίνωσε εξάλλου τη σύλληψη 32χρονου σε σχέση με το θάνατο τριών αντρών τους οποίους χτύπησε διερχόμενο όχημα στο Μπέρμιγχαμ.
πηγη
  • Blogroll

  • Blog Archive