Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Moody΄s: Υποβάθμισε τρεις αμερικανικές τράπεζες

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 23, 2011

Moody΄s: Υποβάθμισε τρεις αμερικανικές τράπεζες

Τη μακροπρόθεσμη διαβάθμιση πιστοληπτικής ικανότητας της Bank of America, υποβάθμισε σε "Baaa1" από "A2" προηγουμένως ο οίκος Moody΄s. Παράλληλα, υποβάθμισε τη βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική διαβάθμιση της τράπεζας σε "Prime-2" από "Prime-1", καθώς και τη μακροπρόθεσμη διαβάθμιση των καταθέσεων σε "A2" από "Aa3".

To outlook των αξιολογήσεων παραμένει αρνητικό. Ο οίκος ανέφερε πως η υποβάθμιση οφείλεται στην μείωση της πιθανότητας η τράπεζα να λάβει οικονομική στήριξη από την αμερικανική κυβέρνηση έαν αυτό κριθεί απαραίτητο. Σημειώνει ωστόσο πως η κίνηση "δεν αντανακλά την επιδείνωση της πιστωτικής ποιότητας της Bank of America, η οποία έχει κάνει σημαντική πρόοδο στη βελτίωση της κεφαλαιακής της θέσης αλλά και της θέσης ρευστότητας μέσω της απομάκρυνσης μη βασικών παγίων, της αξιολόγησης και του ελέγχου του κινδύνου αλλά και την συγκράτηση της ανάληψης ρίσκου".

Στο μεταξύ, ο οίκος υποβάθμισε και την μακροπρόθεσμη αξιολόγηση πιστοληπτικής ικανότητας της Wells Fargo, σε "A2" από "A1" προηγουμένως. Επίσης, υποβάθμισε τη διαβάθμιση για τις καταθέσεις της αμερικανικής τράπεζας στο "Aa3" από "Aa2" και διατήρησε το outllook της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης σε "αρνητικό". Ο οίκος επικαλέστηκε τον ίδιο λόγο με την Moody΄s, ήτοι τη μειωμένη πιθανότητα παροχής στήριξης από την κυβέρνηση αν χρειαστεί.

Την ίδια τύχη είχε και η βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική διαβάθμιση της Citigroup, καθώς υποβαθμίστηκε από τη Moody΄s σε "Prime-2" από "Prime-1". Ωστόσο, διατήρησε τη μακροπρόθεσμη διαβάθμιση της τράπεζας σε "A3", καθώς διαπίστωσε βελτίωση στο πιστωτικό της προφίλ αλλά και σημαντική ενδυνάμωση του προφίλ ρευστότητας τα τελευταία δύο χρόνια.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου
  • Blogroll

  • Blog Archive