Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Τοτε ειχαμε χουντα με τανκς,σημερα εχουμε χουντα με banks

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Πέμπτη, Νοεμβρίου 17, 2011

Σημερα 17 Νοεμβρη,επετειος της εξεγερσης του πολυτεχνειου,μια επετειος πιο επικαιρη απο ποτε.
Κι ενω γιορταζουμε την πτωση της χουντας,εχουμε μπροστα μας αλλη μια χουντα να ανατρεψουμε.Μηπως να αναλογιστουμε και να συγκρινουμε εκεινες της μερες με τις σημερινες? αν το κανουμε θα δουμε πως σημερα δεν εχουμε μια γιορτη αλλα εναν ακομα αγωνα να δωσουμε,ΓΙΑΤΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ '73...
Αληθεια τι εχει αλλαξει απο τοτε? Ας κανουμε εναν απολογισμο...
Τοτε ειχαμε χουντα με τανκς,σημερα εχουμε χουντα με banks.Tοτε ειχαμε την χουντα των συνταγματαρχων,τωρα εχουμε την χουντα των τραπεζιτων.Τοτε σε καθε γωνια υπηρχε αστυνομια,σημερα το ιδιο,αλλα σημερα υπαρχουν και οι ''ασφαλιτομηχανες'',καμερες παντου που σε ελεγχουν αναπασα στιγμη,ελεγχεται το κινητο σου,ελεγχεται το διαδυκτιο ελεγχονται τα παντα.Τοτε στη χουντα καιγανε τα βιβλια,τωρα καινε απαυθειας τα μυαλα μεσα απο την τηλεοραση και τους αλλους προπαγανδιστικους μηχανισμους τους.Τοτε σου απαγορευαν να βγαινεις τα βραδια και απαγορευοταν η συναθροιση ανω των τριων,σημερα ακομα και να βγεις εισαι ελεγχομενος,''διασκεδαζεις'' με τον τροπο που θελουν αυτοι,και εισαι ακινδυνος,ασε που τα οικονομικα μας μας καθηλονουν ουτως η αλλως στο σπιτι.Τοτε ειχε ''αναπτυχθει'' το ποδοσφαιρο,ενας κατασταλτικος μηχανισμος του κρατους, το ''αρτον και θεαματα'' που λεμε,για να κρατα αποχαυνωμενο το λαο,το ιδιο και σημερα,πολεμος γινεται και καπιοι ταμπουρωνονται στα καφενεια να δουνε μπαλα αντι να ταμπουρωθουν σε ενα ακομα ''πολυτεχνειο'' να αγωνιστουν για τη ζωη τους.Τοτε ο δικτατορας ηταν ενας,και ειχε παρει την εξουσια πραξικοπηματικα,και σημερα η κυβερνηση πραξικοπηματικη ειναι,αλλα εχεις και το δικαιωμα να διαλεγεις δικτατωρα καθε 4 χρονια.Δυσκολες εποχες τοτε,δυσκολες και σημερα.
Τελικα τι αλλαξε το '73? Μηπως απλα η βιτρινα της χουντας? Μηπως απλα εξελιχθηκε σε χουντα της τεχνολογιας και απλα ειναι αλλα τα μεσα που σε ελεγχουν,που δεν ειναι απλα φανερα? Μηπως απλα υπηρχε και υπαρχει το ιδιο καπιταλιστικο συστημα το οποιο συνεχως αλλαζει προσωπα για μας μπερδευει? Ναι,ουσιαστικα δεν εχει αλλαξει τιποτα...και εχουμε κι εμεις μεριδιο ευθυνης.
Βεβαια η γενια μου δεν προλαβε την χουντα,αλλα εχει εναν αλλο δυσκολοτερο αγωνα να δωσει σημερα.
Σε αυτον τον αγωνα δεν τρεφω αυταπατες,και ξερω πως καπιοι που και τοτε με το πολυτεχνειο ηταν στον καναπε τους και αφησανε μια χουφτα φοιτητων να βγαλει το φιδι απο την τρυπα,ισως κανει το ιδιο. Η γενια μου καλειται ομως και πρεπει να δωσει αυτον τον αγωνα,και κανεις δεν δικαιολογειται να μεινει αμμετοχος.Οσο και εκεινοι που δεν τον δωσαν τοτε,αυτη τη φορα,αν δεν επανορθωσουν,θα μας βρουν μπροστα τους.Πλεον πρεπει να διαλεξουμε στρατοπεδο,η με τον λαο η απεναντι,η στον αγωνα για την νικη η ενα με τον εχθρο για την ηττα.
ΑΝ ΔΕΝ ΡΙΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ,ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΛΑΚΩΣΕΙ...ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΕΠΑΦΟΣ..ΟΠΟΤΕ ΑΣ ΔΙΑΛΕΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ, Η ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ ΣΤΗ ΜΑΧΗ,Η ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΜΑΣ...
Στη σημερον ημερα δεν χρειαζεται να εισαι νεκρος για να πεις πως αυτοκτονησες,το εχεις κανει ηδη,αν δεν ζεις σαν ζωντανος,κι οσοι ειναι στον καναπε,εχουν ηδη χαρισει τη ζωη τους!!!
Προσθετοντας εναν στιχο θα κλεισω,κι ισως ενα συναισθημα σας κανει να νιωσετε λιγο ζωντανοι ακομα,και ελπιζω απο σημερα να δωσετε τον αγωνα που σας αναλογει.
"Καλύτερα να σ έλεγαν Μαρία
και να σουν ράφτρα μες στην Κοκκινιά
κι όχι να ζεις μ αυτή την κομπανία
και να μην ξέρεις τ άστρο του φονιά"

Ας ειναι η σημερινη μερα,μια νεα αρχη...
Το κινημα μας οπως παντα θα ειναι στο δρομο του αγωνα και σημερα,στις 2:00 στη πλατεια Κλαυθμωνος(μετρο πανεπιστημιο)... ΟΛΟΙ ΝΑ 'ΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ !
ΠΑΡΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΗΝ ΜΟΝΑΞΙΑ ΣΟΥ 'Η ΒΓΕΣ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ...!!!

Γιώργος Σ., μέλος νεολαίας κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
  • Blogroll

  • Blog Archive