Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Διαμαρτυρία κατά του ACTA στις 11 Φεβρουαρίου

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Φεβρουαρίου 04, 2012

Μετά τη μαζική διαμαρτυρία του Διαδικτύου κατά των αμερικανικών νομοσχεδίων SOPA και PIPA που όπως είδαμε πέτυχαν την αναστολή τους, σειρά τώρα έχει η Ευρώπη να αναλάβει δράση ενάντια στη συμφωνία κατά της πειρατείας ACTA (Anti-Coutnerfeiting Trade Agreement).

Στις 11 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη την Ευρώπη έπειτα από πρωτοβουλία του οργανισμού Access. Σύμφωνα με τον τελευταίο, “η κατανόηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον 21ο αιώνα εξαρτάται πλήρως από την πρόσβαση στο Internet και άλλες μορφές της τεχνολογίας” και συνεπώς όλοι θα πρέπει να αποδείξουμε έμπρακτα την αντίθεση μας.

Τη συμφωνία έχουν υπογράψει 22 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανάμεσα τους και η Ελλάδα, για να τεθεί όμως σε ισχύ θα πρέπει να λάβει την έγκριση του Ευρωκοινοβουλίου τον προσεχή Ιούνιο. Την αντίθεση τους στην υπογραφή του ACTA αλλά και τη γενικότερη κατάσταση στη χώρα μας εξέφρασαν και οι Anonymous οι οποίοι νωρίτερα σήμερα έριξαν την ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Τη λίστα των πόλεων που θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις μπορείτε να δείτε εδώ, αν και προς το παρόν δε συμπεριλαμβάνεται κάποια ελληνική πόλη.

[πηγή thenextweb]

  • Blogroll

  • Blog Archive