Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

H 'ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Φεβρουαρίου 04, 2012

H 'ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ
Το Σαββατο 11 Φεβρουαριου θα κυκλοφορησει το πρωτο εβδομαδιαιο φυλο της Ελευθεροτυπιας των συντακτων σε 50.000 αντιτυπα

H 'ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Το Σαββατο 11 Φεβρουαριου θα κυκλοφορησει το πρωτο εβδομαδιαιο φυλο της Ελευθεροτυπιας των συντακτων σε 50.000 αντιτυπα Η υποδοχη του απο τον κοσμο θα κρινει την συνεχεια του εγχειρηματος. Αν νομιζεται οτι στην χρεοκοπημενη ελλαδα του μνημονιου χρειαζεται μια πραγματικα ανεξαρτητη αντιμνημονιακη φωνη ΣΠΕΥΣΑΤΕ.
Η "Ελευθεροτυπία", οι άνθρωποί της δηλαδή, που είμαστε έξι μήνες απλήρωτοι, και με αβέβαιο μέλλον, συντονιζόμαστε με γοργούς ρυθμούς στην έκδοση ενός "απεργιακού" φύλλου το ερχόμενο Σάββατο. Σύμφωνα με όσα αντιλήφθηκα από τις συσκέψεις και τις συνελεύσεις, θα "μιλήσουμε" στους αναγνώστες μας και θα τους πούμε ότι "είμαστε εδώ", "παρακολουθούμε την επικαιρότητα", ουσιαστικά "δείτε, λοιπόν, γιατί σας λείψαμε". Η εφημερίδα ΜΑΣ και εφημερίδα ΣΑΣ θα είναι και πάλι εδώ και μάλιστα με δική μας πρωτοβουλία και αυτοοργάνωση.
Για να μην καταλήξουμε άνεργοι και επαίτες ενός κουτσουρουμένου μεροκάματου. Είμαστε, αυτό είναι αλήθεια, εργάτες των media. "Mediaworkers", είτε θέλουμε είτε όχι, αν δούμε και τις εξελίξεις, συνολικά στο επάγγελμά μας, όχι μόνο στην Ελλάδα;. Σωστά όλα αυτά, χωρίς αμφιβολία. Μήπως, όμως, θα πρέπει να δούμε αυτό το δύστυχο παρόν, ως ευκαιρία να πάμε ένα βήμα μπροστά; Να κοιτάξουμε ένα νέο μηντιακό περιβάλλον σε δημοσιογραφικές πλατφόρμες διαφορετικές; Ν' αλλάξουμε αυτό που ξέραμε και να μπούμε σε καινούργιους δρόμους; Θα ήταν, πιστεύω, περισσότερο δημιουργικό. Η βασική προϋπόθεση, βέβαια, είναι η τροφοδοσία του τραπεζικού λογαριασμού της μισθοδοσίας μας από την εκδότρια. Και όλα τα άλλα μπορούν να έρθουν...
(πηγή: απο αναρτησεις στην ανοιχτη ομαδα του face book: Η Ελευθεροτυπία δεν πρέπει να κλείσει)
  • Blogroll

  • Blog Archive