Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012





Νέα διακοπή της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης σημειώθηκε το μεσημέρι λόγω της παρουσίας πρώην συμβασιούχων με συμβάσεις διάρκειας οκτώ μηνών στην αίθουσα.

Οι πρώην εργαζόμενοι ζητούν να τους χορηγηθούν βεβαιώσεις ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ώστε να μπορέσουν στη συνέχεια να διεκδικήσουν μέσω της δικαστικής οδού την επιστροφή τους στις θέσεις εργασίας.

Αρχικά ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος, γνωστοποίησε ότι ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης κομίζει νέα βελτιωμένη πρόταση προς τους πρώην συμβασιούχους και τους καλεί να τη συζητήσουν στις 5 το απόγευμα, στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Διευκρίνισε δε ότι σχετική συζήτηση δεν θα μπορούσε να γίνει στη μεσημεριανή συνεδρίαση καθώς επρόκειτο για ειδική διαδικασία με μοναδικό θέμα τον ισολογισμό του δήμου.

Στη συνέχεια ο κ. Μπουτάρης επισήμανε ότι η παρούσα πρότασή του διαφοροποιείται από την προηγούμενη ως προς την επισήμανση ότι «κατά το 2011 οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες της καθαριότητας του δήμου καλύφθηκαν από συμβασιούχους με οκτάμηνες συμβάσεις». «Η αναφορά σε εσάς είναι φωτογραφική. Δεν μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο» σχολίασε ο δήμαρχος ενώ άμεσες ήταν οι αντιδράσεις των πρώην εργαζομένων. Τελικά η συνεδρίαση διεκόπη και πάλι.

ota.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive