Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Επίσημη πτώχευση,κούλουμα και συσσίτια

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Τρίτη, Φεβρουαρίου 28, 2012

Η επιλεκτική χρεοκοπία αποτελεί απο χθές το βράδυ γεγονός.Είναι η πρώτη χώρα του πλανήτη που έχει υποστεί εν λειτουργία χρεοκοπία.Η οικονομία της εξουσιαστικής ελίτ βρίσκεται σε λειτουργία και ταυτόχρονα ο λαός χρεοκοπεί..Οι τέως αξιοπρεπείς Έλληνες στέκονταν για άλλη μια φορά στις ουρές..
για μια λαγάνα και ένα πιάτο φασολάδα..ενώ η Γερμανική βουλή κάνει τη ..χάρη να χρεώσει τους ελληνες πολίτες με το πακέτο στήριξης και συνέχισης πλουτισμού των τραπεζιτών..

Την ημέρα ακριβώς που συμβαίνει και επίσημα πλέον η χρεοκοπία λαού και ελληνικού δημοσίου,η οικονομία των τραπεζιτών, των μεγαλοβιομήχανων και των μεγαλέμπορων εξακολουθεί να λειτουργεί κερδοσκοπώντας και σπεκουλάροντας με τα λεφτά και σε βάρος των πολιτών.

Πράγματι,η επιλεκτική χρεοκοπία, το selective default αποτελεί απο χθές το βράδυ γεγονός για την Ελλάδα.Η Ελλάδα κατάφερε το ακατόρθωτο. Είναι η πρώτη χώρα του πλανήτη που έχει υποστεί εν λειτουργία χρεοκοπία.Η οικονομία της εξουσιαστικής ελίτ βρίσκεται σε λειτουργία και ταυτόχρονα ο λαός χρεοκοπεί..

Μεγάλη η επιτυχία,πράγματι, των μεγάλων αφεντικών..μόνο που φαίνεται ότι θα αποδειχθεί προσωρινή

Όλη τη χθεσινή μέρα, το θέαμα το οποίο μετέφεραν τα καθεστωτικά ΜΜΕ στούς καναπέδες των συνένοχων τους βολεμένων ήταν ανατριχιαστικό:Οι τέως αξιοπρεπείςΈλληνες στέκονταν για άλλη μια φορά στις ουρές για μια λαγάνα και ένα πιάτο φασολάδα έχοντας μετατρέψει το πατροπαράδοτο έθιμο της καθαρής δευτέρας σε οδυνηρή εμπειρία πείνας που αναζητούσε διέξοδο στα δημόσια συσσίτια..

Οι ζωές μας εξακολουθούν να κινούνται πρός άγνωστες-πρωτόγνωρες κατευθύνσεις ενώ μέσα στην πάλαι-ποτέ ελληνική Βουλή συνεχίζεται η ψήφιση της μίας μετά την άλλη των δεσμεύσεων που οι δοσίλογοι πολιτικάντηδες του καθεστώτος υπόγραψαν με τους αδίστακτους διεθνείς και ντόπιους τοκογλύφους.

Την ίδια χρονική συγκυρία αναβάλλεται, σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού πρακτορείου, το οποίο επικαλείται ευρωπαϊκές πηγές, η σύνοδος Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών που είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή 2 Μαρτίου σε μία ακόμα πράξη δημιουργίας νέου θεατρικού σκηνικού εξαιτίας της φερόμενης απροθυμίας της Γερμανίας να συζητήσει την χρηματοδότηση του τοίχους προστασίας της ΕΕ.

Και ενώ η Γερμανική βουλή κάνει τη ..χάρη να χρεώσει τους ελληνες πολίτες με το πακέτο στήριξης και συνέχισης πλουτισμού των τραπεζιτών,στην ομιλία της, η Άνγκελα Μέρκελ υποστήριξε πως κάθε άλλη επιλογή θα ήταν «ανεύθυνη», επαναλαμβάνοντας πως αν αποτύχει το ευρώ θα αποτύχει η Ευρώπη, υπογραμμίζοντας ότι οι συνέπειες από μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της Ελλάδας θα ήσαν ανυπολόγιστες και προειδοποιώντας πως «ο δρόμος για την Ελλάδα θα είναι μακρύς και πραγματικά όχι χωρίς κινδύνους».

Με τον τρόπο αυτο η πρίμαντόνα του διεθνούς θίασου των μαριονετών-οργάνων των οικονομικών εξουσιαστών ομολογεί ότι το πακέτο διάσωσης της.. Ελλάδας αποτελεί ένα ακόμα ανάχωμα προστασίας της ευρώπης και του ευρώ, για τη λειτουργία του οποίου θυσιάζεται ένας ολόκληρος λαός και οδηγείται σε ανείπωτη ανθρωπιστική καταστροφή.

Την ίδια ώρα, οργή προκαλεί η χθεσινή παρέμβαση του επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, ο οποίος, μιλώντας στην εφημερίδα Allgemeine Zeitung του Αννόβερου, αναφέρθηκε ξεδιάντροπα στα ζητήματα που αφορούν το λαό και που έπρεπε να θεωρούνται αυστηρά εσωτερικά,χωρίς να επιτρέπεται σε κανέναν να διανοείται να επεισέλθει σε αυτά.

Ο θρασύς αυτός πολιτικός ηθοποιός δήλωσε:«Αν μετά τις εκλογές στην Ελλάδα κληθούν να κυβερνήσουν πολιτικοί οι οποίοι θα αποχωρήσουν από το πρόγραμμα βοήθειας, θα αποχωρήσουμε κι εμείς» υπενθυμίζοντας ότι οι αρχηγοί των δύο μεγάλων ελληνικών κομμάτων δεσμεύτηκαν εγγράφως, ώστε αυτό το οποίο αποτελεί τώρα πρόγραμμα να παραμείνει πρόγραμμα και μετά τις βουλευτικές εκλογές.

Η απίστευτη αυτή φασιστική τοποθέτηση επιχειρεί απροκάλυπτα να υποδείξει στο λαό τι πρέπει να ψηφίσει, ώστε όταν του επιτραπεί να εκφράσει-έστω με τον στημένο κοινοβουλευτικό μηχανισμό τους- τη βούλησή του, να επιλέξει μεταξύ των δύο δοσιλογικών ,τέως μεγάλων,διεφθαρμένων κομμάτων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ!

Και συνέχισε ακάθεκτος το ολοκληρωτικό του παραλήρημα λέγοντας «Αν ακραία (!) κόμματα ενισχυθούν σε τέτοιο βαθμό, που το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ να μην μπορούν να σχηματίσουν έναν πλειοψηφικό κυβερνητικό συνασπισμό και κληθούν να κυβερνήσουν πολιτικοί οι οποίοι θα αποχωρήσουν από το πρόγραμμα βοήθειας, τότε θα αποχωρήσουμε και εμείς», είπε χαρακτηριστικά, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Ελλάδα να χρειαστεί και τρίτο πακέτο βοήθειας.

Πιό ισορροπιστής και αποκαλύπτοντας την πραγματικότητα για τη ..διάσωση της Ελλάδας ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, που φθάνει σήμερα στην Αθήνα μιλώντας στην εφημερίδα Μπιλντ.Ομολογεί κυνικά ότι όλη η μανούβρα γίνεται για να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι διάλυσης της ευρωζώνης των τραπεζιτών και των συνεταίρων τους που αποτελούν την οικονομκή ελίτ της Ευρώπης..

«Μια διάλυση της Ευρωζώνης θα μπορούσε να προκαλέσει ολοκαύτωμα, για αυτό είναι σκόπιμο να σταθεροποιήσουμε την Ελλάδα, προκειμένου, επιπλέον, να σταματήσουμε την κερδοσκοπία σε βάρος του ευρώ», είπε, ενώ σχετικά με τα κατά της Γερμανίας σχόλια που ακούγονται στην Ελλάδα είπε πως «οι ευθείες αντιπαραθέσεις τις οποίες βιώνουμε εδώ και λίγους μήνες κάνουν ζημιά σε όλους μας», είναι «το ίδιο απαράδεκτες όπως οι συκοφαντικές και απαξιωτικές δηλώσεις για την Ελλάδα και τους Έλληνες στην Γερμανία».

Δυστυχώς γι αυτά, τα ντόπια σαπισμένα ανδρείκελα του συστήματος δεν έχουν καμμία τύχη στη συνείδηση των πολιτών.Φροντίζουν γι αυτό τα ίδια τα γεγονότα της καταστροφής που έφεραν στις ζωές μας και οι δηλώσεις των ξένων ..συναδέλφων και πατρώνων τους..


stopcartel Newsdesk
  • Blogroll

  • Blog Archive