Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012


Αστυφύλακας συνελήφθη για εκβίαση, λαθρεμπορία και απάτη
Τέθηκε σε διαθεσιμότητα ενώ ως συνεργοί του συνελήφθησαν δυο Ρουμάνες

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας 39χρονος αστυφύλακας που υπηρετεί στην Αττική καθώς σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση, παράβαση καθήκοντος, λαθρεμπορία και απάτη. Παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης. Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται και δυο αλλοδαπές, υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 22 και 27 ετών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. στις αρχές Νοεμβρίου ο αστυφύλακας μαζί με άγνωστο συνεργό του μπήκε σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας φορώντας.. πολιτικά ρούχα και επικαλούμενος την ιδιότητά του απαίτησε εκβιαστικά από τους αλλοδαπούς ενοίκους το ποσό των 1.500 ευρώ απειλώντας τους ότι σε διαφορετική περίπτωση θα τους συλλάβει. Τελικά κατάφερε να τους αποσπάσει 1.145 ευρώ.

Επίσης ο αστυφύλακας εξανάγκασε έναν από τους αλλοδαπούς ενοίκους, υπό την απειλή της σύλληψης, να πουλάει σε συμπατριώτες του παράνομα λαθραία τσιγάρα, που του προμήθευε ο ίδιος. Μάλιστα, από τη διακίνηση των λαθραίων τσιγάρων, κατάφερε να κερδίσει το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ.

Το απόγευμα της Τρίτης κατά την διάρκεια επιχείρησης της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, συνελήφθησαν στο κέντρο της Αθήνας, ο αστυφύλακας και οι δύο αλλοδαπές συνεργοί του, μέσα σε ΙΧ αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δραστηριότητά τους και κυρίως για την παράδοση των λαθραίων τσιγάρων και την είσπραξη των χρημάτων από την πώλησή τους.

Στην κατοχή τους και στο αυτοκίνητο που κατασχέθηκε, βρέθηκαν εννέα κινητά τηλέφωνα, μεγάλος αριθμός από κάρτες κινητής τηλεφωνίας διαφόρων εταιρειών, καθώς και πολλές χειρόγραφες σημειώσεις

Από τις μέχρι στιγμής έρευνες σε χώρους και σε δύο διαμερίσματα, που διατηρούσε ο αστυφύλακας στην περιοχή της Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολλά διαβατήρια αλλοδαπών, μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων, μια μοτοσικλέτα που είχε κλαπεί από την Κρήτη το 2008, ένα δικό του αυτοκίνητο για το οποίο είχε δηλώσει ψευδώς κλοπή προκειμένου να πετύχει την είσπραξη των ασφαλίστρων, πολλές βεβαιώσεις και βιβλιάρια ασφαλίσεως υγείας αλλοδαπών, 3.700 ευρώ, πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων ελληνικών και ρουμανικών αρχών, 1.480 φυσίγγια πιστολιού και ένα πιστόλι CZ χωρίς γεμιστήρα, το οποίο κατείχε παράνομα.

Η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται καθώς δεν αποκλείεται η εμπλοκή τους και σε άλλες εγκληματικές ενέργειες.
tovima
  • Blogroll

  • Blog Archive