Τρίτη 13 Μαρτίου 2012


ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ
Εργαζόμενοι-ες, νέες και νέοι, όπως πολλοί από εσάς γνωρίζετε, από την αρχή σχεδόν της σχολικής χρονιάς το Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσ/νίκης πραγματοποιεί παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από όλα τα παραρτήματα του φροντιστηρίου Μπαχαράκη (Εύοσμος, Παπαναστασίου, Καλαμαριά, Αριστοτέλους) με σκοπό την επαναπρόσληψη του καθηγητή φυσικής Γ. Παπαγιάννη. Ο συνάδελφός μας ο οποίος απολύθηκε γιατί ..αντιδρούσε στα σχέδια της εργοδοσίας (αρνήθηκε αδικαιολόγητη μείωση ωρών που του έγινε),γιατί διεκδικούσε διαφορές δεδουλευμένων και γιατί είναι ιδρυτικό μέλος του Σωματείου μας, το οποίο έχει στο ενεργητικό του και άλλες κινητοποιήσεις και νίκες-επαναπροσλήψεις στο χώρο των φροντιστηρίων στη Θεσ/νίκη (π.χ. φροντιστήριο Σύστημα, Πεχλιβανίδη κ.α.).

Όλο αυτό το διάστημα, η εργοδοσία με απειλές, εξώδικα, εσωτερικά κείμενα που στρέφονταν κατά του απολυμένου και του Σωματείου, τα οποία κυκλοφορούσαν μέσα στο φροντιστήριο για να τα υπογράψουν οι συνάδελφοι, πιεζόμενοι από στελέχη της επιχείρησης, προσπαθούσε να μας κάνει να σταματήσουμε τις κινητοποιήσεις. Έφτασε στο σημείο να βάζει μάλιστα δυνατά μουσική με ηχεία εν ώρα μαθημάτων (!) στο παράρτημα του Εύοσμου για να καλύψει το δίκιο του απολυμένου και του Σωματείου και να γελοιοποιήσει τις κινητοποιήσεις μας. Προσπαθεί ακόμη ανεπιτυχώς να στρέψει μαθητές και γονείς εναντίον μας.

Το τελευταίο "χαρτί" που απέμεινε στην εργοδοσία του Μπαχαράκη (λίγο πριν τις ενημερώσεις γονέων του Πάσχα) είναι να χρησιμοποιήσει την αστυνομία. Ο απολυμένος και μέλη του ΔΣ του Σωματείου δέχονται εδώ και μία εβδομάδα τηλεφωνήματα από διάφορα αστυνομικά τμήματα της Θεσ/νίκης και καλούνται να παρουσιαστούν στα Α.Τ.

Φυσικά εμείς δηλώνουμε προς όλους, ότι οι κινητοποιήσεις μας είναι απολύτως δίκαιες και νόμιμες και καλούμε για άλλη μια φορά, την εργοδοσία του Μπαχαράκη, αν πράγματι θέλει, να λύσει το πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε, μπορεί να πάρει πίσω τον απολυμένο και να του καταβάλλει άμεσα τα χρωστούμενα.

Στη παράσταση διαμαρτυρίας του Σωματείου, την προηγούμενη Τετάρτη, έξω από το παράρτημα του Εύοσμου (Μ. Αλεξάνδρου 66) εμφανίστηκαν αστυνομικοί οι οποίοι ζητούσαν επίμονα τα στοιχεία των παρευρισκόμενων για να "γίνουν μηνύσεις" και όταν φυσικά αρνηθήκαμε αποχώρησαν λέγοντας ότι θα γίνουν μηνύσεις σ' όσων τα στοιχεία είναι ήδη διαθέσιμα.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, αυτός ο αγώνας μας αφορά όλους. Όπως στα Goodys, στον Χατζή, στο Άλτερ, στη Χαλυβουργία και αλλού, κάθε αγώνας για επαναπροσλήψεις, ακύρωση απολύσεων, καταβολή χρωστούμενων κ.λπ. στρέφεται ενάντια στο ίδιο το Μνημόνιο, την Τρόικα και τη Χούντα του Παπαδήμου. Οι αγώνες αυτοί πρέπει να νικήσουν για να μπορούμε να πετύχουμε μεγάλες νίκες και σε κεντρικό επίπεδο.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΤΡΙΤΗ 13/3/2012, στις 8:30μμ, στο παράρτημα Παπαναστασίου με Μπότσαρη.

ΤΕΤΑΡΤΗ 14/3/2012, στις 7:00μμ, στο παράρτημα στον Εύοσμο

ΠΕΜΠΤΗ 15/3/2012, στις 5:30μμ, στο παράρτημα στον Εύοσμο



Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης

Αριστοτέλους 32, 4ος όροφος,1ο γραφείο, στο ΕΚΘ

ΤΗΛ: 2310-265 730, e-mail: somiekth@gmail.com , ιστοσελίδα: www.smeth.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive