Τρίτη 13 Μαρτίου 2012




















Αναμφίβολα το Κινημα Δεν Πληρωνω διακρινεται για την αμεσοτητα των αντιδρασεων του. Ετσι δειχνει για μια ακομη φορα τα αμεσα αντανακλαστικα του και εκανε παρεμβαση σε ΟΑΕΔ, ΕΥΔΑΠ και Εφορια στα Πατησια.
Μειωμένα κατά 22% θα είναι τα 14 επιδόματα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ, συμπεριλαμβανομένου του επιδόματος ανεργίας, σύμφωνα με την Kοινή Yπουργική Aπόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, η οποία υπογράφηκε την 1η Μαρτίου. Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, το βασικό επίδομα ανεργίας θα υπολογίζεται στο εξής, με βάση το μειωμένο ημερομίσθιο που προβλέπει το νέο μνημόνιο, και θα ανέρχεται στα 360 ευρώ, προσαυξημένο κατά 10% για κάθε μέλος της οικογένειας. Αυτη η μειωση των επιδοματων του ΟΑΕΔ ξεκινησε χθες. Γιαυτο και η αμεση παρεμβαση μας στον τοπικο ΟΑΕΔ. Απο την αλλη το Κινημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ παλευει για δωρεαν κοινωνικα αγαθα οπως ειναι το νερο. Ετσι καναμε παρεμβαση στην ΕΥΔΑΠ επι της Γαλατσιου.
Ταυτοχρονα γνωριζοντας εξ αρχης οτι το κεντρο παλης εναντια στα χαρατσια θα μεταφερθει απο την ΔΕΗ στις εφοριες καναμε παρεμβαση στην Κ΄ΔΟΥ Πατησιων.
Γενικα ο κοσμος ηταν πολυ εκδηλωτικος. Οι περισσοτεροι αναγνωριζαν το Κινημα μας απο τις κιτρινες σημαιες με τα ψαρακια. Ιδιαιτερα στην ΔΟΥ συναντησαμε θερμη υποδοχη τοσο απο τους πολιτες, οσο και απο τους εργαζομενους εφοριακους, με τους οποιους ο αγωνας μας ειναι κοινος, μιας και οι μισθοι τους εχουν υποστει , οπως σε ολους, τρομερο hair cut.
"Απο 70 υπαλληλους εχουμε μεινει 22" μας ειπαν στην εφορια. "Ουτε κατα διανοια να μπορεσουμε να γινουμε εισπρακτικος μηχανισμος για το χαρατσι" προσθεσαν. "Οπως δεν μπορεσαν να λειτουργησουν οι τριμελεις επιτροπες ενστασεων για το χαρατσι ετσι δεν θα μπορεσουμε να ανταποκριθουμε στα προσθετα καθηκοντα μας" κατεληξαν.
Ανηφοριζοντας την Καυτατζογλου, απο τα γραφεια μας προς τον ΟΑΕΔ καναμε μια συντομη σταση στο 7ο Θεραπευτηριο του ΙΚΑ, που ουσιαστικα κλεινει. Θα γινει μια κοινη συγκεντρωση εναντια στο κλεισιμο του την Τριτη 20/3, στις 6.30 μμ στην οποια το Κινημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ εχει κληθει και θα παρευρεθει.Στην διαρκεια της επιτυχημενης δρασης, κολληθηκαν αφισες, εκατονταδες αυτοκολλητα του κινηματος κια μοιρασθηκαν εκατονταδες προκηρυξεις με τις θεσεις του Κινηματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.Επίσης παρευρεθηκαν μελη απο τη λαϊκη συνελευση Φιλαδελφειας- Χαλκηδονας καθως και απο την Επιτροπη αγωνα Καλογρεζας. Σε λιγο θα ανεβει βιντεο απο την δραση.
  • Blogroll

  • Blog Archive