Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

«Τοξική» η Goldman Sachs, σύμφωνα με παραιτούμενο στέλεχος

Posted by ΟΜΑΔΑ MULTIMEDIA b Δευτέρα, Μαρτίου 19, 2012


Μία επίθεση εκ των έσω άνευ προηγουμένου αντιμετωπίζει η Goldman Sachs, καθώς παραιτούμενο στέλεχός της δημοσίευσε την επιστολή παραίτησής του στους NewYork Τimes, χαρακτηρίζοντας τον κολοσσό της Wall Street ένα «τοξικό μέρος», όπου οι διευθυντές αποκαλούν και αντιμετωπίζουν τους πελάτες τους ως «μαριονέτες».



«Ειλικρινά, πιστεύω ότι σήμερα το περιβάλλον είναι τόσο τοξικό και καταστροφικό όσο δεν υπήρξε ποτέ». Αυτό γράφει, ανάμεσα σε πολλά άλλα, το μέχρι χθες διευθυντικό στέλεχος της Goldman Sachs Γκρεγκ Σμιθ, σε μια επιστολή-κόλαφο για τη μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα της Wall Street και όλου του κόσμου. «Με τον τρόπο που λειτουργεί η εταιρεία και προσπαθεί να βγάλει λεφτά, τα συμφέροντα των πελατών παραμερίζονται», καταγγέλλει ο Σμιθ, ο οποίος ήταν επικεφαλής του τομέα διαχείρισης παραγώγων στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Ασία - σύμφωνα δε με δήλωση του ιδίου, είχε υπό την εποπτεία του κεφάλαια που ξεπερνούσαν το ένα τρισ. δολάρια!
Κατάπτωση
«Λυπάμαι για το γεγονός ότι σήμερα κοιτώ γύρω μου και δεν βλέπω κανένα ίχνος του πολιτισμού ο οποίος με έκανε να αγαπήσω τη συνεργασία μου με αυτήν την εταιρεία, επί πολλά χρόνια», προσθέτει, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι τα πράγματα δεν ήταν πάντα έτσι στις τάξεις της Goldman Sachs. «Σήμερα, εάν βγάζεις πολλά χρήματα για την εταιρεία θα ανελιχθείς σε θέση με μεγάλη επιρροή», γράφει χαρακτηριστικά, κάνοντας επίσης λόγο για κορυφαία στελέχη τα οποία αναφέρονταν στους πελάτες της εταιρείας ως «μαριονέτες». Καταλήγει δε στο συμπέρασμα ότι η «ηθική κατάπτωση αντιπροσωπεύει την πιο σοβαρή απειλή για την μακροπρόθεσμη επιβίωσή της».

kathimerini.gr και imerisia.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive