Πέμπτη 17 Μαΐου 2012


Και στις εκλογές της 17ης  Ιουνίου..
Ψηφίζουμε Κίνημα Δεν Πληρώνω
..το Κίνημα που ξέρει να μάχεται, ξέρει και να νικά!!
Η υπέρμαχοι της ψευτοδημοκρατίας που βιώνουμε, υποστηρίζουν ότι οι εκλογές αποτελούν την ανώτατη στιγμή στην άσκηση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων ..την υπέρτατη διαδικασία έκφρασης της λαϊκής βούλησης.
Μην ξεχνάμε όμως ότι σύμφωνα με τους κανόνες της αστικής δημοκρατίας, με την διαδικασία της εκλογής αντιπροσώπων οι πολίτες εκχωρούν σε κάποιους «εκλεκτούς» ένα σημαντικο μέρος της ελεύθερης βούλησής τους μέχρι τις επόμενες εκλογές.
Μέσω αυτής της στιγμιαίας αποτύπωσης της λαϊκής ετυμηγορίας και την κατ’ επίφαση δημοκρατικότητα που διατρέχει όλες τις πτυχές της ζωής μας, το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα και οι εκατέρωθεν παραφυάδες του, καλλιεργούν στην κοινωνία υποβολιμιαίως τη νοοτροπία της υποταγής και της παθητικότητας, τη νοοτροπία  της συνυπευθυνότητας και της συνενοχής για τις όποιες αποφάσεις λαμβάνονται ερήμην της.
Βιώνουμε μία περίοδο βαθύτατης κοινωνικής κρίσης. Σε τέτοιες περιόδους, ο ιστορικός χρόνος συμπυκνώνεται τόσο πολύ ώστε λίγες μέρες αρκούν για να έρθουν τα πάνω κάτω. Εν μέσω αυτού του ταξικού πολέμου, ο λαός οφείλει να επιδείξει αντανακλαστικά, να αντιπαρατάξει σθένος και άκαμπτη αποφασιστικότητα. Οφείλει να ανασυνταχθεί και να εγερθεί από την θέση του απλού θεατή των εξελίξεων, διεκδικώντας τη θέση του κύριου πρωταγωνιστή.
Η εντολή που δόθηκε στις 6 Μάη από την κοινωνία, παρότι περιείχε αρκετές αντιφάσεις, ήταν ξεκάθαρη όσον αφορά την καταδίκη των πολιτικών του μνημονίου και της βάρβαρης λιτότητας που οδηγούν έναν ολόκληρο λαό στην απόλυτη εξαθλίωση. Παρόλα αυτά το σύστημα έχει φροντίσει καιρό τώρα να δημιουργήσει τις δικές του γραμμές άμυνας.  
Μία εξ αυτών είναι το πλήρως αντιδημοκρατικό εκλογικό σύστημα με αποκορύφωμα τον πρόσφατο εκλογικό νόμο. Είναι προφανές ότι η δομή του εκλογικού συστήματος έχει ως αποκλειστικό στόχο να χειραγωγεί την ψήφο του λαού στρέφοντάς την προς κάποια κυρίαρχα κόμματα, με πρόφαση την αποτροπή του χάους και της ακυβερνησίας.
Ένα ακόμη ανάχωμα είναι οι διάδοχες πολιτικές δυνάμεις που προωθούνται από το ίδιο το σύστημα. Γι αυτήν τη διάδοχη λύση μας προετοίμαζαν προεκλογικά μέσω τηλεοπτικής προπαγάνδας και κατευθυνόμενων δημοσκοπήσεων. Οι διάδοχες αυτές δυνάμεις, αποδείχθηκαν, όπως αναμέναμε άλλωστε, κατώτερες των προσδοκιών που είχαν καλλιεργηθεί και ανακόλουθες των προεκλογικών τους υποσχέσεών. Από τη μία μεριά αυτών στέκεται η ρεφορμιστική-ανανεωτική αριστερά με προεξάρχοντα τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μέσω του αρχηγού του δήλωσε ευθαρσώς τη φιλοδοξία του να γίνει το νέο ΠΑΣΟΚ. Εκτός αυτού δεν κατάφερε επ ουδενί να αποκρύψει από το λαό την προθυμία του να συμβιβαστεί με ένα λιγότερο κακό μνημόνιο προκειμένου να μην έρθει σε σύγκρουση με το διευθυντήριο των Βρυξελλών και την ευρωπαϊκή άρχουσα τάξη.
Από την άλλη, οι κεντροδεξιές-ακροδεξιές δυνάμεις, οι οποίες παρότι αποτελούν απότοκα και διαχρονικά στηρίγματα του σάπιου πολιτικού συστήματος, μας πλασάρονται πλέον ως εξαγνισμένες φιλολαϊκές δυνάμεις, υποτιμώντας την ιστορική μας μνήμη.
Εμείς στο Κίνημα Δεν Πληρώνω, αποστάζοντας την τριετή εμπειρία που αποκτήσαμε στους δρόμους του αγώνα, μάθαμε να διαβλέπουμε τις κολοτούμπες και να αποφεύγουμε τις κακοτοπιές. Για το λόγο αυτό και διαχωρίσαμε εξ αρχής τη θέση μας από κάθε πολιτική δύναμη που παίζει μικροπολιτικά παιχνίδια στις πλάτες του λαού και φιλοδοξεί να γίνει διαπραγμετευτής της εξαθλίωσής μας.
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω, όντας μία δύναμη βγαλμένη από τα σπλάχνα της κοινωνίας, προτάσσει το δρόμο της ολομέτωπης και άνευ όρων ρήξης με το κατεστημένο. Ερχόμαστε σε αντίθεση με την κυρίαρχη ιδεολογία του συστήματος που προωθεί λογικές συμβιβασμού με την αδικία και την εκμετάλλευση. Επιδιώκουμε να αποτελέσουμε τον αντίπαλο πόλο της κοινωνίας, συντελώντας προς μιά άλλη, εκ διαμέτρου αντίθετη κατέυθυνση. Αποσκοπούμε στη χειραφέτηση της κοινωνίας μέσα από συλλογικούς αγώνες με ανατρεπτικό προσανατολισμό. Στοχεύουμε στη δημιουργία μίας νέας κοινωνίας με εντελώς διαφορετικές δομές από τις σημερινές, η οποία θα έχει στο επίκεντρό της την ικανοποίηση των πραγματικών αναγκών της πλειοψηφίας της κοινωνίας και όχι το κέρδος των λίγων.
Μέσα στον τελευταίο μήνα λάβαμε πολλά ελπιδοφόρα μηνύματα από όλη την Ελλάδα που εξέφραζαν την στήριξη του κόσμου και την αναγνώριση του στον πολυετή και δύσκολο αγώνα μας. Επισκεφτήκαμε γειτονιές της Αθήνας και πόλεις της επαρχίας δημιουργώντας τοπικές εστίες αντίστασης. Λάβαμε μεγάλη ηθική ικανοποίηση καθώς όπου και αν βρεθήκαμε, γίναμε δεκτοί με επιδοκιμασίες και ενθουσιασμό. Τον τελευταίο καιρό και ιδίως μετά την 6η Μάη, πολλοί νέοι άνθρωποι με αγωνιστική διάθεση και υψηλά ιδανικά εμπλούτισαν το κίνημα μας με την παρουσία τους. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει τη νέα μεγάλη δυναμικη που αναπτύσσεται στους κόλπους του Κινήματος Δεν Πληρώνω. Το κοινωνικό ρέυμα των 56.000 ανθρώπων που καταγράφηκε στις εκλογές τις 6ης  Μαϊου έχει ήδη αρχίσει να βρίσκει αγωνιστική έκφραση. 
Μετά από τα πρόσφατα ενθαρρυντικα αποτελέσματα των εκλογών της 6ης Μαϊου καθώς και τα εκατοντάδες μηνύματα στήριξης που λαμβάνουμε καθημερινά, αντιλαμβανόμαστε ότι το κίνημά μας έχει εισέλθει σε μία νέα φάση ανάπτυξης. Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν, και αντλώντας δύναμη από την κοινωνική μας βάση αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε ξανά στις ερχόμενες εκλογές του Ιουνίου. Μέσα και από αυτές τις εκλογές επιδιώκουμε να αναπτύξουμε περαιτέρω τα ερείσματά μας στην κοινωνία κερδίζοντας ακόμη περισσότερους συναγωνιστές που θα σταθούν δίπλα μας στους μεγάλους αγώνες του αύριο. Επίσης επιδιώκουμε να ξεδιαλύνουμε τις αυταπάτες που μπορεί να έχει ο κόσμος σε σχέση με το ρόλο των ξοφλημένων κομμάτων της ήττας και του συμβιβασμού. Θα προσπαθήσουμε μέσω και αυτής της εκλογικής αναμέτρησης να συσπειρώσουμε όλες τις εκμεταλλευόμενες κοινωνικές δυνάμεις γύρω από τη μόνη νικηφόρα και ρεαλιστική προοπτική. Την προοπτική του συλλογικού και ολομέτωπου αγώνα μέχρι την πλήρη ανατροπή όλων αυτών που μας καταδυναστέυουν.

Μη μείνεις απλός θεατής.. Βγες μπροστά..
Αγωνίσου μαζί μας!!
Ψήφισε Κίνημα Δεν Πληρώνω!!


ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
ΚΑΥΤΑΤΖΟΓΛΟΥ 35- ΠΑΤΗΣΙΑ – ΑΘΗΝΑ
Τηλ 2110192839
www.kinimadenplirono.gr

  • Blogroll

  • Blog Archive