Σάββατο 19 Μαΐου 2012

πηγη:Agora  Athens
Η δίκη της 17ης Μαίου αναβλήθηκε για τις 23 Μαίου, και οι “κατηγορούμενοι” αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι αυτή την ημερομηνία. Παρακάτω παραθέτουμε το κατηγορητήριο τους, όπου εκθέτονται τα  παραπτώματά τους, όπως για παράδειγμα ότι “επιτέθηκαν όλοι μαζί εναντίον στους αστυνομικούς και με τα χέρια τους και τα πόδια τους, και  ώθησαν αυτούς βιαίως”. Μια ματιά στις φωτογραφίες και στα βίντεο αρκεί για να διαπιστώσει κανείς αυτή τη “βάναυση συμεπριφορά”.
 
Κατηγορητήριο:
Kατηγορούνται οι υπαίτιοι του ότι:
Α. Στην Αθήνα, στις 15/05/2012 όλοι οι κατηγορούμενοι ενεργώντας από κοινού:
Μεταχειρίστηκαν βία για να εξαναγκάσουν υπαλλήλους σε παράλειψη νόμιμης ενέργειας που ανάγεται στα καθήκοντά τους. Η πράξη αυτή τελέστηκε από περισσότερα άτομα. Συγκεκριμένα κατά τον ανωτέρω χρόνο ευρικόμενοι στην Πλατεία Συντάγματος, όταν οι εγκαλούντες αστυνομικοί επεχείρησαν να ...τους συλλάβουν, για να τους οδηγήσουν στο κοντινό αστυνομικό κατάστημα, διότι αυτοί (οι κατηγορούμενοι) είχαν παρανόμως κατασκηνώσει στην Πλατεία Συντάγματος και προκαλούσαν ρύπανση του περιβάλλοντος, κατά παράβαση του Ν. 1650/1986, αυτοί (οι κατοιγορούμενοι) επιτέθηκαν όλοι μαζί εναντίον τους και με τα χέρια τους και τα πόδια τους, ώθησαν αυτούς βιαίως, γιατί είχαν σκοπό να τους εξαναγκάσουν να παραλείψουν την παραπάνω νόμιμη ενέργειά τους, δηλαδή την σύλληψή τους και την προσαγωγή τους στο κοντινό αστυνομικό κατάστημα. Η ανωτέρω πράξη τελέσθηκε από περισσότερα άτομα.
Β. Όλοι οι κατηγορούμενοι με πρόθεη προκάλεσαν ρύπανση και υποβάθμισαν το περιβάλλον με πράξη που αντιβαίνει στις διατάξεις του Ν. 11650/86.
Ειδικότερα, κατελήφθησαν επί του κοινόχρηστου χώρου της Πλατείας Συντάγματος να έχουν τοποθετήσει σκηνές και να διανέμουν σε αυτές, χωρίς να τηρούν τους απαραίτητους όρους υγιεινής καθόσον δεν υπήρχε επαρκής αριθμός χημικών τουαλετών, με αποτέλεσμα να συσσωρεύεται στους κοινόχρηστους χώρους της πλατείας πλήθος ακαθαρσιών, καθώς επίσης να έχουν απορρίψει πέριξ των σκηνών μεγάλο αριθμό απορριμμάτων, τόσο εντός όσο και εκτός συσκευασιών, τα οποία δεν είχαν απομακρυνθεί, και να έχουν τοποθετήσει στον περιβάλλοντα χώρο της πλατείας ξύλα, σχοινιά και πανό, με αποτέλεσμα αφενός μεν να δημιουργείται έντονη δυσοσμία και εστίες μόλυνσης αφετέρου δε να υποβαθμίζεται η αισθητική αξία του χώρου, προκαλώντας έτσι ρύπανση και μόλυνση του περιβάλλοντος, με τη δημιουργία αρνητικών επιπτώσεων, στην ποιότητα ζωής και στη δημόσια υγεία και καθιστώντας το χώρο ακατάλληλο για τις επιθυμητές χρήσεις του.
  • Blogroll

  • Blog Archive