Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Οδηγώ μοτοσυκλετα πολλα χρονια. Απο την πρωτη στιγμη που ο νομος μου εδωσε το δικαιωμα να βγαλω διπλωμα. Φυσικα με εξετασεις επιεικως γελοιες.

"Κανε παιδι μου 3-4 οχταρια με την βεσπα". Γιατι με βεσπα διναμε εξετασεις τοτε. "Πηγαινε και μεχρι την γωνια και γυρνα, κουνωντας τα χερια σου σαν τροχονομος δεξια  και αριστερά οταν θελεις να στριψεις ". Ετσι ηταν ο κανονισμος των εξεταστων. Δεν πα να ειχαν ολες οι μοτοσυκλετες φλας .Εσυ επρεπε να να κουνας τα χερια σου σε καθε στροφη, αφηνωντας το τιμονι, με οτι κινδυνους αυτο συνεπαγεται.... "Τα εκανες ολα αυτα; Μπραβο! Παρε ενα διπλωμα και το δικαιωμα να καβαλησεις ενα χιλιαρι 180 ιππων και οποιον παρει ο χαρος...." Ουτε εκπαιδευτες, ουτε διδακτεα υλη, ουτε εξεταστεα .. Τιποτα.                                                 

Όχι οτι εχει αλλαξει και  πολυ η κατασταση σημερα. Απλα πριν πας για εξετασεις πρεπει να περασεις απο καποια σχολη οδηγων και να κανεις υποχρεωτικα μαθηματα. Της πλακας μαθηματα βεβαια ,απλα τα πληρωνεις.  Παλι στον δρομο θα μαθεις να οδηγεις μονος σου. Οι εκπαιδευτες που εχουν οι σχολες οδηγων σου διδασκουν οτι θελουν και οτι ξερουν φυσικα. Καμια σχεση με την διδακτεα υλη των σοβαρων χωρων της Ε.Ε.

Μάταια η ΜΟΤ.Ο.Ε. (Μοτοσυκλετιστικη Ομοσπονδια Ελλαδος ) με παραστασεις της στα αρμοδια υπουργεια εχει ζητησει πιστοποιημενους εκπαιδευτες, και εκπαιδευση υποψηφιων οδηγων εφαμιλλη των υπολοιπων χωρων της Ευρωπης. Φωνη βοωντος εν τη ερημω.
Απο την αρχη την μοτοσυκλετα την χρησιμοποιησα σαν μεσον μετακινησης αλλα και σαν μεσον για να γνωρισω νεους τοπους. Το ερριξα στα ταξιδια δηλαδη οσο μου επετρεπε ο ελευθερος χρονος μου.Αρχικα στην Ελλαδα. Ωραια η χωρα μου δεν λεω. Απο τις ομορφoτερες του κοσμου!!  Αλλα απο δρόμους...’’εφιαλτης στον δρομο με τις λευκες’’.

Οδόστρωμα εγκληματικα γλυστερο. Οταν δε βρεχει δεν την βγαζει καθαρη ουτε ο Rossi… Δρομοι κακοσχεδιασμενοι με αναποδες κλισεις στις στροφες, χωρις ορατοτητα, λακκουβες σαμαρια, μπαλωματα.
Και απο σημανση.... εδω γελαει ο καθε πικραμενος.
Απλα σκεφθειτε τον  τουριστα που βγαινει με πλοιο στο λιμανι του Πειραια και θελει οδηγωντας να βρει την Αθηνων- Λαμιας ή  την καρμανιολα Αθηνων- Κορινθου χρησιμοποιωντας  τις ταμπελες.......

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
Εδω και 25 χρονια ταξιδευω αρκετα στο εξωτερικο.
Εχω γυρισει ολη την Ευρωπη, βορεια και νοτια, εχω κανει αμετρητα ταξιδια σε ολη την Τουρκια, γυρισα το μεγαλυτερο μερος της Αιγυπτου, εκανα δυο μεγαλα ταξιδια στις ΗΠΑ, το πρωτο 20.000 χλμ και το δευτερο 25.000 χλμ οδηγωντας σχεδον σε ολες τις πολιτειες  και γυρισα σχεδον ολη την Βενεζουελα. Καθε ενα απο αυτα τα ταξιδια ειναι ενα σοκ. Θετικο για την χωρα που επισκεφθηκα αρνητικο για την Ελλαδα. Η ποιοτητα των δρομων μας ειναι η χειροτερη. Το οδοστρωμα , η σημανση τα παντα. Δεν συγκρινονται με καμμια απο τις χωρες που εχω επισκεφθει. Και φυσικα ΧΩΡΙΣ ΔΙΟΔΙΑ!  Μονο στην Ιταλια και στην Γαλλια εχουν διοδια αλλα μονο στους αυτοκινητοδρομους τους οποιους εχουν κατασκευασει εξ αρχης οι ιδιωτικες εταιρειες. Τα υπολοιπα οδικα δικτυα ειναι ΕΛΕΥΘΕΡΑ!

Εννοειται βεβαια οτι σε ολους  τους προορισμους που πηγαινουν οι ιδιωτικοι δρομοι υπαρχει και η εναλλακτικη λυση των δημοσιων  δρομων. Στην Ιταλια π.χ. μπορεις να χρησιμοποιησεις την Autostrada  με πληρωμη  ή  την Superstrada  δωρεαν για τον ιδιο προορισμο. Σε καμμια απολυτως  χωρα καμμια κυβερνηση δεν παρεχωρησε τους δημοσιους δρομους σε ιδιωτες για εκμεταλλευση βαζοντας  παρανομα διοδια. Εδω το εκαναν οι αρμοδιοι υπουργοι.
Και δεν μου λετε ρε παληκαρια.  Δικοι σας ειναι οι δρομοι  και τους χαρισατε;

Οι δρομοι ειναι του Ελληνικου λαου. Εγιναν με χρηματα του Ελληνικου λαου. Επι πλεον, ειναι δημοσιο αγαθο, οπως η Παιδεια, η Υγεια κλπ. Με ποιο δικαιωμα τους  δωσατε; Χαριστε τα σπιτια σας. Τις αυλες σας. Τα αυτοκινητα σας. Οχι τους δρομους μας . Φανταστειτε να ερθει καποιος υπουργος στην Αμερικη και με μια υπογραφη να παραχωρησει τους  INTERSTATE σε ιδιωτικες εταιρειες.  Και μετα οι εταιρειες να βαλουν διοδια σε ολη την Αμερικη. Φανταστειτε τι εχει να γινει........

Θεοδόσης Τεμζελίδης,  μέλος του Κινήματος Δεν Πληρώνω και υποψήφιος στη Β΄ Αθήνας
  • Blogroll

  • Blog Archive