Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012


Διόδια Αφιδνών: Χιλιάδες κάτοικοι της Β.Α. Αττικής  ζητούν κατάργηση των διοδίων

                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι μεγαλοεργολάβοι που έχουν αναλάβει την εκμετάλλευση των εθνικών μας δρόμων,  με τις ευλογίες του κράτους, έχουν ξεκινήσει μια βιομηχανία διώξεων ενάντια στους κατοίκους και τους πολίτες που αρνήθηκαν να πληρώσουν το χαράτσι των διοδίων.
Σε μια προφανή προσπάθεια εκφοβισμού και βλέποντας δεκάδες χιλιάδες οδηγούς να ανασυντάσσονται και να σηκώνουν σωρηδόν τις μπάρες σε όλη τη χώρα, παρά τους νόμους της ντροπής των Ρέππα και Βορίδη,  έχουν εξαπολύσει διώξεις στους κατοίκους  που αγωνίζονται για ελεύθερους  δημόσιους δρόμους.

Πρόσφατα με αγωγή, που εκδικάζεται την 10/01/2013,  ζητούν 500.000 Ευρώ  αποζημίωση από 11 πολίτες της Β.Α. Αττικής που τόλμησαν να συμμετέχουν μαζί με χιλιάδες κόσμου στις κινητοποιήσεις, στο σταθμό διοδίων- χρυσωρυχείο στις  Αφίδνες.

Με μία αντίληψη κατακτητή, οι πολυεθνικές που εκμεταλλεύονται τους εθνικούς μας δρόμους , προσπαθούν να καθυποτάξουν τους ιθαγενείς υπηκόους τους που τόλμησαν να σηκώσουν κεφάλι απαιτώντας να μπορούν ανεμπόδιστα να πηγαίνουν στα σπίτια τους και τις δουλειές τους.

Απαιτούμε  τη παύση  κάθε δίωξης ενάντια στους πολίτες που  υπερασπίζονται το σύνταγμα της Ελλάδας και το άρθρο 5 περί ελεύθερης και ανεμπόδιστης μετακίνησης στους δρόμους της χώρας μας.

Το δικαίωμα μας, για ασφαλή και χωρίς διόδια, κυκλοφορία στους δρόμους της χώρας το ακριβοπληρώνουμε μέσα από τα τέλη κυκλοφορίας (μέσα στη διετία 2010-2011 εισπράχθηκαν από τέλη κυκλοφορίας 2,8 δις ευρώ!!), τη φορολογία μας, φόρους στα καύσιμα, ακόμη και στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων (υπερ ΤΕΟ).
Τα έργα έχουν σταματήσει εδώ και 2 χρόνια με αποκλειστική ευθύνη των μεγαλοεργολάβων  και παρόλα αυτά συνεχίζουν να εισπράττουν διόδια σε δρόμους καρμανιόλες.
  Απαιτούμε την κατάργηση των επονείδιστων συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών μας δρόμων στους ντόπιους και ξένους μεγαλοεργολάβους.

Ζητάμε κατάργηση των διοδίων. Ελεύθεροι δρόμοι για όλους!

Να σταματήσει η βιομηχανία διώξεων ενάντια στους πολίτες που υπερασπίζονται τα συνταγματικά μας δικαιώματα!

Δεν μας φοβίζουν – μας εξοργίζουν!

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ


epitropes2010@gmail.com
τηλ. 2110192839
 
  • Blogroll

  • Blog Archive