Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΞΕΚΡΕΜΑΣΤΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Τετάρτη, Δεκεμβρίου 05, 2012
   ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑ-ΤΑΧΥΔΡΟΜΗΣΗ
 
 Μάθαμε ότι στο κατάστημα του Αιγάλεω franchise της γενικής ταχυδρομικής, οι συνάδελφοι μας καλούνται να υπογράψουν νέες ατομικές  δίμηνες συμβάσεις, ορισμένου χρόνου, λόγο αλλαγής αφεντικού της επιχείρησης, για δεύτερη-τρίτη φορά (χάσαμε τον λογαριασμό).
Βασική προϋπόθεση που βάζει το ΑΦΕΝΤΙΚΟ της μητρικής γενικής ταχυδρομικής για να υπογράψουν αυτές τις δίμηνες συμβάσεις, είναι να υπογράψουν πρώτα ...την οικειοθελή αποχώρηση τους από το προηγούμενο αφεντικό!!
Απλήρωτοι από τον Σεπτέμβρη συνεχίζουν να εργάζονται μέχρι να γίνει (για ακόμα μια φορά) εκκαθάριση και να πάρει ο νέος φιλόδοξος επιχειρηματίας το κατάστημα, καθαρό.
Διαβολική σύμπτωση ή συνήθης στρατηγική του  «ΑΓΡΟΤΗ-ΑΦΕΝΤΙΚΟ» της γενικής ταχυδρομικής, όπως και όλων των αφεντικών του κλάδου; (βλέπε ACS Αγ.Παρασκευής-SPEEDEX Εξαρχείων).

Εμείς πρέπει να αναφέρουμε ότι είναι οι ίδιοι εργαζόμενοι που λίγο καιρό πριν, μετά από εντολή στελεχών της μητρικής εταιρείας στον προηγούμενο «επιχειρηματία» του καταστήματος,διαδήλωναν φωνάζοντας συνθήματα έξω από το Υπουργείο Εργασίας και το Υπουργείο Οικονομικών ώστε να μην κλείσει η γενική ταχυδρομική και βρεθούν στον δρόμο 2500 εργαζόμενοι, μάλιστα αμέσως μετά την διαδήλωση συνέχισαν τα καθήκοντα τους στο κατάστημα!!
Για να δούμε τώρα το ΑΦΕΝΤΙΚΟ της μητρικής γενικής ταχυδρομικής!!
Πόσο ευσυνείδητος και πόσο νοιάζεται για τους ξεκρέμαστους και απλήρωτους συναδέλφους μας, που τους αναγνώριζε ως «συνεργάτες» του, που τους ένιωθε σαν οικογένεια του, χρησιμοποιώντας τους για να σωθεί ο ίδιος και η εταιρεία του!!
Πως θα κινηθεί σε αυτή την περίπτωση το ΣΕΓΕΤΑ(Σωματείο Εργαζομένων Γενικής Ταχυδρομικής)
Οι εργαζόμενοι του συγκεκριμένου καταστήματος ανήκουν άραγε στους 2500 εργαζόμενους της γενικής ταχυδρομικής που κινδυνεύουν να μείνουν στον δρόμο αν κλείσει η μητρική εταιρεία για χρέη προς το δημόσιο ,όπως δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου σε ηλεκτρονικό μέσο (πρώτο θέμα) !!
Θα προστατέψει τους συναδέλφους στο Αιγάλεω που καλούνται να υπογράψουν νέες ατομικές συμβάσεις και ουσιαστικά ξεκινώντας από την αρχή χωρίς κανένα δικαίωμα!!
Θα διασφαλίσει τα απλήρωτα μηνιάτικα των συναδέλφων από το προηγούμενο αφεντικό, θα απαιτήσει να πληρωθούν από το ΑΦΕΝΤΙΚΟ της μητρικής, όπου έχει και την αποκλειστική ευθύνη για την επιλογή του κάθε συνεργάτη του !!
Τι θα κανει το ΣΕΤΤΕΑ (Σωματείο Εργαζομένων Ταχυδρομικών – Ταχυμεταφορικών Επιχειρήσεων Αττικής) !!
Τι θα κάνει η νεοεκλεγείσα διοίκηση του κλαδικού ΣΕΤΤΕΑ, που από ότι φαίνεται πέφτει από την εκλογή της κιόλας στα βαθιά;;
Αν κρίνουμε την στάση που κράτησαν και τα δυο σωματεία απέναντι στο ενδεχόμενο κλεισίματος της μητρικής εταιρείας φανταζόμαστε κάτι ΑΝΑΛΟΓΟ και σε αυτή την περίπτωση!!
Για να εξηγούμαστε
ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ. ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.
ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤA ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΡΙΚΗ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ –ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.
Αθήνα 4 Δεκέμβρη

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑ-ΤΑΧΥΔΡΟΜΗΣΗ
www.a-p-e-t-t.blogspot.com
email:apettonline@yahoo.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive