Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Το κείμενο που έψαλλαν στη Λαγκάρντ Έλληνες και Ολλανδοί ακτιβιστές (video)

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Μαΐου 10, 2013
Μια πρωτότυπη μαζική διαμαρτυρία που άφησε “κάγκελο” την Κριστίν Λαγκάρντ αλλά και την ένοπλη φρουρά της επιφύλαξαν φοιτητές του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ την Τρίτη 7 Μαΐου. Το βασικό σκεπτικό της παρέμβασης ήταν να βροντοφωνάξουν όλα τα απίστευτα νεοφιλελεύθερα “μαργαριτάρια” έχει κατά καιρούς δηλώσει η..
επικεφαλής του ΔΝΤ, ενταγμένα σε ένα δριμύ “κατηγορώ”.
 Με έναν καλό συντονισμό φώναξαν αυτά που από το μικρόφωνο μιας εκδήλωσης δεν λέγονται. Τη δράση την οργάνωσαν διάφορες ομάδες από κοινού. Μέσα στις ομάδες αυτές ήταν και η ομάδα ReInform, Έλληνες που μένουν στο Άμστερνταμ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βήματος, το επεισόδιο έληξε γρήγορα με την απομάκρυνση των φοιτητών ενώ η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ υπερασπίστηκε τις μεταρρυθμίσεις που ζήτησε το ΔΝΤ για την Ελλάδα, αλλά παραδέχτηκε ότι «υποτιμήσαμε τις συνέπειες, είναι σαφές αυτό».
Η λιτότητα και η ανάπτυξη δεν αποκλείουν η μία την άλλη, επισήμανε, αλλά πρόσθεσε ότι το Ταμείο δεν πιστεύει πως μόνο οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν στην ανάπτυξη.
Ακόμη η Λαγκάρντ επισήμανε πως για να επιτύχει η ευρωπαϊκή τραπεζική ένωση, πρέπει να συμφωνούν όλες οι χώρες μέλη της ΕΕ. «Χρειάζεται να έχεις όλους τους παίκτες στο τραπέζι», δήλωσε σχετικά όταν ερωτήθηκε σχετικά με τις ανησυχίες της Γερμανίας. (mao.gr)
  • Blogroll

  • Blog Archive