Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Σχέδια για «κάμπινγκ εργατών» στη Μανωλάδα

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Αυγούστου 31, 2013

ergates3108
Σε επαφές για εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών εργασίας για τους εργάτες στη Μανωλάδα βρίσκεται ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας. «Κάμπινγκ εποχιακών εργατών», αναφέρουν δημοσιεύματα.

  Σε συνεχείς επαφές βρίσκεται ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας προκειμένου να βρει λύσεις για τα ζητήματα που προέκυψαν πρόσφατα, από το κατά τ’ άλλα χρόνιο... πρόβλημα εργασιακής εκμετάλλευσης στην Μανωλάδα Ηλείας.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε διάφορα δημοσιεύματα η περιφέρεια σχεδιάζει να δημιουργήσει «κάμπινγκ εποχιακών εργατών γης» στην περιοχή με σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί αλλά «κυρίως οι εργάτες».
Ήδη έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη προς τα τέλη Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με την περιφέρεια, «στόχος είναι να δοθεί λύση στο μείζον ζήτημα της στέγασης των εργαζόμενων μεταναστών, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουμε αντίστοιχα προβλήματα, όπως έγινε κατά την περασμένη άνοιξη».
Επίσης, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, «εκτός από την στέγαση, θα πρέπει με κάθε τρόπο να εξασφαλίσουμε την προστασία των μεταναστών – εργατών γης, οι οποίοι θα πρέπει να απολαμβάνουν της δέουσας ασφαλιστικής κάλυψης και των ανθρωπίνων συνθηκών διαβίωσης και εργασίας».
Να σημειωθεί ότι στις κινητοποιήσεις που ακολούθησαν τη δολοφονική επίθεση εναντίον μεταναστών – εργατών, είχε εξαγγελθεί η ίδρυση πανελλαδικού σωματείου εργατών γης «Η Μανωλάδα».
«Σκοπός του σωματείου θα είναι η προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των μεταναστών μέσα από την κατοχύρωση νέου ημερομισθίου για τους εργάτες γης. Ζητούμενο επίσης στην παρούσα φάση είναι η εξασφάλιση στέγης και υγειονομικής περίθαλψης», αναφερόταν τότε.
efsyn.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive