Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

spnscspl 30-8-2013Εκατοντάδες αριστεροί ακτιβιστές βγήκαν από το σουπερμάρκετ Carrefour της...
Σεβίλης, σπρώχνοντας...
καρότσια γεμάτα με σχολικά είδη, τα οποία είχαν αρπάξει από τα ράφια του καταστήματος, με σκοπό να τα μοιράσουν σε φτωχά παιδιά στα πλαίσια της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.
Οι ακτιβιστές, μέλη του Ανδαλουσιανού Συνδικάτου Εργαζομένων (SAT), φόρτωσαν τα πράγματα σε φορτηγάκια που τους περίμεναν έξω από το μεγάλο σούπερ μάρκετ κι έφυγαν, ενώ το περιστατικό καταγράφηκε καρέ - καρέ από εικονολήπτες και φωτοειδησεογράφους, οι οποίοι είχαν ειδοποιηθεί εκ των προτέρων.
Αντιδρώντας στη συγκεκριμένη ενέργεια, εκπρόσωπος του ισπανικού υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι οι δράστες «θα βρεθούν, θα συλληφθούνκαι θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης».
Από πλευράς του, το SAT ανακοίνωσε ότι τα σχολικά είδη που άρπαξαν τα μέλη του πρόκειται να μοιραστούν μέσα στις επόμενες ημέρες σε οικογένειες που έχουν ανάγκη, ενώ εξήγησε ότι επρόκειτο για μία «συμβολική ενέργεια, σκοπός της οποίας ήταν να επιστήσει την προσοχή στην κατάσταση των 2 εκατ. Ανδαλουσιανών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας».
Σημειώνεται ότι, το SAT είχε προχωρήσει σε παρόμοια ενέργεια και το περασμένο έτος, μόνο που τότε άρπαξαν τρόφιμα από σουπερμάρκετ, με στόχο να καταγγείλουν τις ανισότητες στην Ανδαλουσία, η οποία έχει πληγεί ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση.
Δείτε το βίντεο:

http://directnews.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive