Κυριακή 25 Αυγούστου 2013


Σοκ προκαλούν τα στοιχεία για τις αυτοκτονίες σε Ελληνικό και Τουρκικό Στρατό, σε αυτό τον ακήρυκτο πόλεμο που διεξάγουν τα δύο κράτη και οι κυβερνήσεις ενάντια στην νεολαία.
Καταρχήν στον τουρκικό τύπο παρουσιάστηκε ανακοίνωση του Υπουργού Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ σύμφωνα με την οποία τους τελευταίους 18 μήνες 108 τούρκοι στρατιώτες αυτοκτόνησαν! Πιο τραγικό είναι το νούμερο της δεκαετίας όπου από το 2002 μέχρι το 2012 αυτοκτόνησαν 934 τούρκοι στρατιώτες.
Την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2013 39 στρατιώτες έδωσαν τέλος στη ζωή τους....
Τα στοιχεία αυτά προκαλούν μεγάλα ερωτήματα σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν στα στρατόπεδα της γειτονικής χώρας καθώς αυξάνονται οι καταγγελίες για βασανισμούς και κακομεταχείριση στρατιωτών, απάνθρωπη εκπαίδευση και σεξουαλικές επιθέσεις.
Πάντως ο βουλευτής Βελί Άγμπαμπα υποστηρίζει πως πολλές από τις αυτοκτονίες ενδέχεται να είναι και δολοφονίες και ζητά να γίνονται ποιο λεπτομερείς έρευνες για τους θανάτους εντός των στρατοπέδων. «Θα πρέπει επίσης να εξασφαλίσουμε την ψυχική και σωματική υγεία των στρατιωτών μας» τονίζει ο βουλευτής που είχε κάνει επερώτηση των Γιλμάζ σχετικά με τους θανάτους και τις αυτοκτονίες των στρατιωτών.
Η τοποθέτηση του βουλευτή βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος με παλιότερη ανακοίνωση μας, όταν καταγράφαμε ότι οι περισσότερες αυτοκτονίες αφορούν στρατιώτες Κουρδικής καταγωγής:

«Μια διαφορετική βεβαίως εικόνα προκύπτει από την προσεκτικότερη εξέταση των δεδομένων, αφού η πλειοψηφία των θυμάτων είναι Κουρδικής Καταγωγής! Αναδημοσιεύουμε σχετική μας ανακοίνωση όπου διαπιστώναμε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των άτυχων νέων ήταν Κουρδικής καταγωγής και το συμπέρασμα προκύπτει αβίαστα: ο πόλεμος που η κυβέρνηση Ερντογάν και οι στρατηγοί έχουν εξαπολύσει εναντίον της κουρδικής μειονότητας συνεχίζεται και μέσα στα στρατόπεδα. Η κτηνώδης εκπαίδευση, η καταπίεση και τα βασανιστήρια έχουν ως κατάληξη την αυτοκτονία ή ακόμη και τη δολοφονία των Κούρδων στρατιωτών. Είτε στη μια είτε στην άλλη περίπτωση ο Τουρκικός Στρατός φονεύει την νεολαία στο πλαίσιο της υποχρεωτικής στράτευσης. Μάλιστα, οι στρατηγοί χρησιμοποιούν τις ίδιες ακριβώς μεθόδους συγκάλυψης με αυτές των Ελλήνων συναδέλφων τους: η Στρατιωτική Δικαιοσύνη συγκαλύπτει, ενώ ως αιτίες προβάλλονται τα ψυχολογικά προβλήματα. Οι Έλληνες επιτελείς και οι ΥΕΘΑ Τσοχατζόπουλος-Παπαντωνίου-Σπηλιωτόπουλος-Μειμαράκης-Μιχαλολιάκος-Βενιζέλος κλπ. θα προσθέσουν ότι φταίνε οι γκόμ….!»

Τα θύματα όμως αυξάνονται και στις τάξεις του ελληνικού στρατού. Στο κείμενο μας με τίτλο «ΜΟΡΦΗ ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑΣ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ»,  σημειώναμε τα εξής:

«ΚΥΡΙΕ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΕ ΤΑ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΣΑΣ ΟΡΑΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΦΟΥΜΟ ΚΑΙ ΦΟΥΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Πραγματική εκατόμβη σε καιρό ειρήνης!

Μιλιταριστικά μέσα, ναζιστική ακροδεξιά και κυβέρνηση πανηγυρίζουν γιατί οι βάσεις των στρατιωτικών-αστυνομικών σχολών εκτινάσσονται στα ύψη. Δεν πρόκειται φυσικά για στροφή της νεολαίας στον μιλιταρισμό, αλλά για μια ακόμη απόδειξη ότι η δυστυχία και η απόγνωση τροφοδοτούν με πρόθυμους Πριατοριανούς το σύστημα, που έναντι λίγων εκατοντάδων ευρώ αναλαμβάνουν την Προστασία του, την εφαρμογή του Νόμου και της Τάξης!

Όμως πλέον η δυστυχία και τα αδιέξοδα φωλιάζουν και εκεί.

Κανείς δε μπορεί να ζήσει και να μεγαλώσει τα παιδιά του με αξιοπρέπεια.

Και συχνά ο ένστολος οδηγείται στην αυτοκτονία καθώς η ταξική κυβερνητική πολιτική και τα μνημόνια γεννούν την απόγνωση, οπλίζοντας το χέρι που στρέφεται ενάντια στον ίδιο σου τον εαυτό. 

Μπορεί λοιπόν η κυβέρνηση και ο ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκος να καταδιώκουν τον συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις, να άρχισαν με συγκαλυμμένο τρόπο τις απολύσεις ένστολων μαζί με τους 400 του Πολιτικού Προσωπικού, αλλά ας δούμε τα αποτελέσματα της πολιτικής τους.

Εκτός από τον συνάδελφο μας Κίμωνα που ο στρατός του στέρησε την ζωή οδηγώντας τον στην αυτοκτονία και τον 20χρονο Κρόκο που το αρχαίο Μ113 τον οδήγησε στο θάνατο, μετρούμε:

1.       Τραγωδία στον στόλο, τριαντάχρονος επικελευστής βρέθηκε νεκρός μέσα στο ναρκοθηρευτικό ΚΑΛΛΙΣΤΩ.  Ο θάνατος του αποδίδεται σε αυτοκτονία χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν εχει βρέθει κάποιο σημείωμα του αυτόχειρα.

2.       Στις 24 Ιουλίου Υπαξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, αυτοτραυματίστηκε θανάσιμα με υπηρεσιακό όπλο ενώ βρισκόταν εντός της μονάδας, όπου υπηρετούσε, στην 6η Μοίρα Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης (ΜΣΕΠ) στη Μύκονο.

3.       Σοκ στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ένας υπολοχαγός αυτοκτόνησε και οι λόγοι που τον οδήγησαν σ΄αυτή τη τραγική απόφαση δείχνουν ότι είναι οικονομικοί. Ο υπολοχαγός είχε αφήσει σημείωμα στο οποίο εξηγούσε τους λόγους της απόφασής του. Ο υπολοχαγός παντρεμένος και πατέρας δύο μικρών παιδιών έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του. Υπηρετούσε σε μονάδα της Ριτσώνας. Οι συνάδελφοί του υποστηρίζουν ότι οι λόγοι είναι οικονομικοί και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο υπολοχαγός είχε αναγκαστεί να εργάζεται και εκτός στρατού για να μπορεί να τα βγάλει πέρα. Κάτι που δεν κατάφερε με αποτέλεσμα δύο 24ωρα μετά το Πάσχα να δώσει τέρμα στη ζωή του. Η είδηση έχει προκαλέσει σοκ στη μονάδα του και δείχνει ότι η κατάσταση που επικρατεί στις ΕΔ είναι πλέον δυσβασταχτη και κανείς δεν μπορεί να αποφύγει την σκληρή πραγματικότητα. Κυρίως οι ηγεσίες που “σφυρίζουν” αδιάφορα. 

4.     Αυτοπυροβολήθηκε  28 χρονος ΕΠΟΠ  στο χωριό  Αλεποχώρι του νομού Έβρου τα ξημερώματα της Παρασκευής. Ο αυτόχειρας που αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι με όπλο, βρέθηκε στο δωμάτιό του νεκρός δίπλα  σε μια λίμνη αίματος, αφήνοντας ανάστατη την τοπική κοινωνία!  Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας,  φέρεται να είπε στη μάνα του .."μάνα σ αφήνω, φεύγω.." και αμέσως πήγε στο δωμάτιό του και έδωσε τέλος στη ζωή του, πριν προλάβει να αντιδράσει η μητέρα του».

ΑΝΑΓΚΗ ΚΟΙΝΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ-ΑΝΤΙΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ 

Η αστική πολιτική είναι εξίσου άθλια και εγκληματική και στις δύο ακτές του Αιγαίου. Είναι απαίτηση των καιρών η κλιμάκωση της πάλης της νεολαίας σε Ελλάδα και Τουρκία ενάντια στην Υποχρεωτική Στρατιωτική Θητεία και το Μισθοφορικό Στρατό.

Πρέπει τώρα να γυρίσουμε την πλάτη στον εθνικισμό και το ρατσισμό, τους εξοπλισμούς και το ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, στις νέες Μεγάλες Ιδέες και τα πετρελαικά παραμύθια που μας καλούν να σκοτώσουμε και να σκοτωθούμε για τα συμφέροντα των αστικών συμφερόντων.

Να παλέψουμε ενωμένοι για τα κοινά μας δικαιώματα ενάντια στις κυβερνήσεις και τους πλούσιους που μας θέλουν κρέας στα κανόνια του ανταγωνισμού τους, για την ικανοποίηση των πολιτικών και οικονομικών τους συμφερόντων.

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Diktiospartakos.blogspot.com
  • Blogroll

  • Blog Archive