Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Στις 23 Αυγούστου το υπουργείο υγείας ανακοινώνει τα ονόματα των 1813 υγειονομικών που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα στα νοσοκομεία που έχει αποφασιστεί να κλείσουν σε πρώτη φάση: Πολυκλινική, Αμαλία Φλέμινγκ, Αγία Βαρβάρα και Σπηλιοπούλειο στην Αθήνα και Παναγία, Ειδικών Παθήσεων και Αφροδίσιων-Δερματικών νόσων στην Θεσσαλονίκη.
Πρέπει να έχουμε ξεκάθαρο πως πρόκειται στην ουσία για απολύσεις...
εργαζομένων στην υγεία, καθώς η κατάργηση κλινών και νοσοκομείων σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι χάνουν την δουλειά τους και οι ασθενείς χάνουν τις μονάδες περίθαλψής τους. Επίσης, οι υγειονομικοί που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα-κινητικότητα χάνουν την οργανική τους θέση και μονιμότητα ενώ είναι αμφίβολο εάν θα βρούν κενή θέση εργασίας στο νοσοκομείο που θα μετακινηθούν. Και αυτό, γιατί το υπουργείο υγείας έχει περικόψει μέσω των νέων οργανισμών τις περισσότερες κενές θέσεις στα νοσοκομεία.
Είναι ξεκάθαρο πως το υπουργείο δεν θα σταματήσει εδώ καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, μετά από Αθήνα-Θεσσαλονίκη, οι διαθεσιμότητες-απολύσεις υγειονομικών θα συνεχιστούν και στα νοσοκομεία της περιφέρειας. Άλλωστε, όλα τα νοσοκομεία της χώρας βρίσκονται σε καθεστώς αξιολόγησης ούτως ώστε μέχρι τέλος του έτους που θα έχει ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία να προκύψουν νέα κλεισίματα, συγχωνεύσεις, διαθεσιμότητες-απολύσεις.
Κάτω από τις καταιγιστικές αυτές εξελίξεις, τα 2 σωματεία του νοσοκομείου πραγματοποίησαν κοινή γενική συνέλευση στις 23/08/13 και αποφάσισαν να οργανώσουν ένα πρόγραμμα δράσεων σε συντονισμό με τα άλλα νοσοκομεία και τους άλλους κλάδους των εργαζομένων που πλήττονται από τα κλεισίματα και τις απολύσεις ! Με στόχο μέσα από ανυποχώρητο αγώνα διαρκείας βασισμένο στην ενότητα όλων των εργαζομένων πάνω σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα αιτημάτων και πάλης την τελική ανατροπή της βάρβαρης και αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης !
  • Στεκόμαστε κάθετα αντίθετοι στο κλείσιμο νοσοκομείων σ’ όλη τη χώρα.
  • Θα παλέψουμε να μην προχωρήσει ούτε μία διαθεσιμότητα – απόλυση εργαζομένου στο χώρο της υγείας και γενικότερα στο δημόσιο.
  • Θεωρούμε ότι η πολιτική της κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, μπορεί να ανατραπεί μέσα από την κοινή μας δράση. Απορρίπτουμε τις ατομικές λύσεις, τον δρόμο του να βολευτεί ο καθένας όπως μπορέσει μόνος του ! Δε τρέφουμε καμία αυταπάτη , γνωρίζουμε πως διαθεσιμότητα σημαίνει απόλυση και δε μασάμε στα ψέματα του υπουργείου για δήθεν νέα δουλειά μέσω της κινητικότητας
  • Καλούμε τους εργαζόμενους σ’ όλα τα νοσοκομεία να ξεσηκωθούν και να υπερασπιστούν τα νοσοκομεία που δουλεύουν και το δικαίωμα στην εργασία τους.
  • Επιδιώκουμε να συντονιστούμε άμεσα με άλλα συντονιστικά που υπάρχουν και λειτουργούν Πανελλαδικά.
  • Φυσικοί μας σύμμαχοι είναι οι κάτοικοι και ο λαός και τους καλούμε να δώσουμε από κοινού τον αγώνα για πλήρη δημόσια και δωρεάν περίθαλψη για όλους.
Η κοινή συνέλευση των σωματείων των γιατρών και των εργαζομένων του νοσοκομείου Μυτιλήνης αποφάσισε :
ΤΡΙΤΗ 27/08 : Κοινή συνέντευξη τύπου των δύο σωματείων στις 12:00, για την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τις συνέπειες της εφαρμοζόμενης πολιτικής στην υγεία των πολιτών
ΤΕΤΑΡΤΗ 28/08 : Ημέρα δράσης για την υγεία στο Βόρειο Αιγαίο με κοινό πρόγραμμα σ’ όλα τα νησιά (όπως αποφασίστηκε στην συνάντηση σωματείων στις 26 και 27 Ιουλίου στη Μυτιλήνη) ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11:00-14:00και μοίρασμα ενημερωτικού υλικού στην αγορά της πόλης.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/08 : Νέα κοινή γενική συνέλευση των 2 σωματείων στις 12:00 στη είσοδο του νοσοκομείου για τον απολογισμό των δράσεων και την περαιτέρω οργάνωση του αγώνα.
Συμμετέχουμε σε όλες τις κινητοποιήσεις που θα προκηρυχτούν από ΠΟΕΔΗΝ – ΟΕΝΓΕ, τις κινητοποιήσεις που θα οργανωθούν από το Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων και όλες τις κινητοποιήσεις που θα οργανώσουν τα σωματεία από τους κλάδους που επίσης πλήττονται από απολύσεις-διαθεσιμότητες.
Συμμετέχουμε σε κοινούς αγώνες και κοινό πρόγραμμα δράσεων με το συντονισμό των σωματείων των νοσοκομείων του Βορειοανατολικού Αιγαίου ενάντια στο κλείσιμο-συγχώνευση των νοσοκομείων, τις διαθεσιμότητες, τις καταργήσεις και τις συγχωνεύσεις κλινικών.
Προχωράμε σε μαζική παράσταση των εργαζομένων των 2 σωματείων στον νέο διοικητή του νοσοκομείου την ημέρα που θα αναλάβει καθήκοντα και ενημέρωσης του για τα κατεπείγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.
ΜΥΤΙΛΗΝΗ 23/08/13
  • Blogroll

  • Blog Archive