Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Μικρότερη η έξοδος για Δεκαπενταύγουστο

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Κυριακή, Αυγούστου 11, 2013

Μικρή μείωση, σε σχέση με πέρυσι, παρατηρείται στην έξοδο των εκδρομέων από την Αθήνα. 
Ωστόσο, η κίνηση παραμένει αυξημένη, αλλά χωρίς προβλήματα. Με...
σύμμαχο τον καλό καιρό κορυφώνεται η έξοδος από τα μεγάλα αστικά κέντρα το Σαββατοκύριακο και την ερχόμενη εβδομάδα, εν όψει της εορτής του Δεκαπενταύγουστου, την Πέμπτη.
Με αεροπλάνα, πλοία, τρένα, λεωφορεία και με ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητά τους φεύγουν και οι τελευταίοι αδειούχοι του καλοκαιριού, με ό,τι χρήματα έχουν απομείνει. Η λιτότητα κρατά αρκετούς πίσω.
Από τα διόδια Αφιδνών από τις 6 το πρωί της Παρασκευής έως τα ξημερώματα σήμερα, Σάββατο, καταγράφηκαν 34.630 διελεύσεις, ενώ μόνο σήμερα από τις έξι το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι πέρασαν 15.615 οχήματα. Η εικόνα που έχει έως στιγμής η εταιρεία της Νέα Οδού σε σχέση με πέρυσι, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δείχνει την κίνηση των οχημάτων μειωμένη.
Χθες, Παρασκευή, πέρασαν από τα διόδια Ελευσίνας 43.780 οχήματα και σήμερα έως τις 12 το μεσημέρι 23.820. Από τα στοιχεία του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Ολυμπίας Οδού, που έχει στη διάθεσή του το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημειώθηκε μείωση περίπου 8%, δηλαδή, καταγράφηκαν περί τις 5.000 διελεύσεις οχημάτων λιγότερες σε σύγκριση με την αντίστιχη περυσινή περίοδο.
Διά της πλαγίας οδού οι αυξήσεις στα εισιτήρια Διά της πλαγίας οδού οι αυξήσεις στα εισιτήρια Η τροχαία Ελευσίνας ενημερώνει πως για την ώρα η κυκλοφορία διεξάγεται ομαλά, χωρίς «ουρές» στα διόδια.
Στα λιμάνια, η κίνηση αναμένεται να είναι αυξημένη.
Το Λιμενικό Σώμα είναι σε αυξημένη επιφυλακή για τη διευκόλυνση των εκδρομέων και συμβουλεύει αυτούς που πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο, να φτάνουν μιάμιση ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους των λιμανιών.
Για σήμερα, από τον Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 23 δρομολόγια, 13 από τη Ραφήνα και 5 από το Λαύριο.
Επίσης αύριο, από τον Πειραιά θα αναχωρήσουν 22 πλοία, 16 από τη Ραφήνα και 6 από το Λαύριο.
Η προαναγγελία των αναχωρήσεων και των αφίξεων των πλοίων όλο το 24ωρο, από τα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας γίνεται από το τηλέφωνο, στον αριθμό 14944 του ΟΤΕ και στο 14541 του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.
Στο μεταξύ, έκτακτα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της Ελλάδας, έχει προγραμματίσει η Τροχαία, ενώ αποφασίστηκε και η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών την Τετάρτη και την Πέμπτη, 14 και 15 Αυγούστου.
enet.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive