Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Η γυφτιά και η ομερτά.

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Παρασκευή, Οκτωβρίου 24, 2014
Η περίπτωση Ντινόπουλου είναι συμβολική αυτού που παλιότερα αποκαλούσαν "φαύλο κράτος της δεξιάς". Η πολιτική και κοινωνική εδραίωση της συντηρητικής παράταξης, μετά τον πόλεμο, στηρίχτηκε ακριβώς σε ένα δίκτυο πελατειακών σχέσεων με εργαλεία τα ρουσφέτια, την εκλαΐκευση της μικροδιαφθοράς και την συστηματική αφαίμαξη του κράτους. Τα "έσοδα" από το τελευταίο, με το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, περιορίστηκαν αλλά η αφαίμαξη συνεχίζεται, ρουφώντας ότι "λίπος" έχει απομείνει από άλλους φορείς, όπως τα ασφαλιστικά ταμεία.

Χωρίς αιδώ, καθώς το "έλα μωρέ" "ποιος θα μας πιάσει" αποτελεί κουλτούρα και τρόπο σκέψης: πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί ότι  ο κ. Μαγγίνας, υπουργός Απασχόλησης παρακαλώ, των κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή, απασχολούσε ανασφάλιστους Ινδούς στο σπίτι του, που είχε βαφτίσει αναψυκτήριο; Η ο σημερινός υπουργός Εσωτερικών, με ετήσιο εισόδημα από 65- 80.000 ευρώ, να δηλώνει άνεργος για να μην πληρώσει τα ασφάλιστα που του αναλογούν στο Ταμείο των Δημοσιογράφων; Tην στιγμή που υπάρχουν πλέον χιλιάδες άνεργοι πρώην συνάδελφοι του, αρκετοί από τους οποίους δεν μπορούν να απολαμβάνουν στοιχειώδους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στο ίδιο ταμείο;

Και πως μπορεί ο πρόεδρος του Ταμείου κ. Πάνος Σόμπολος, πολιτικός σύμμαχος του κ. Ντινόπουλου, να προσπαθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο να τον περάσει με συνοπτικές διαδικασίες ως άνεργο, την στιγμή που το Ταμείο που διοικεί αντιμετωπίζει σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα, τα οποία απαιτούν αιματηρές οικονομίες; Εξ αιτίας αυτής της νοοτροπίας έχουμε στην Ελλάδα τα αυθαίρετα, την γενικευμένη ανομία και διαφθορά, όλα αυτά που μας οδήγησαν μέχρις εδώ. Και μετά κατηγορούν το ΠΑΣΟΚ, ότι φταίει για την μεταπολιτευτική πορεία της χώρας. Απλώς το ΠΑΣΟΚ κληρονόμησε την βιοτεχνία και την έκανε βιομηχανία.

Πέρα όμως από την γυφτιά, υπάρχει και η ομερτά, ο νόμος της σιωπής. Από την προηγούμενη εβδομάδα που το Tvxs ανέδειξε την υπόθεση, καμιά πρωινή εκπομπή και καμιά εφημερίδα (*) δεν θεώρησε άξιο αναφοράς το γεγονός ότι ο υπουργός Εσωτερικών έκανε αίτηση να υπολογιστούν οι οφειλές του σαν να είναι άνεργος ή υπέγραψε ψευδή υπεύθυνη δήλωση, πράξη που αποτελεί ποινικό αδίκημα. Δεν πρόκειται βλέπετε καμιά συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ που θα διαφωνήσει με τον Τσίπρα για τον χαρακτήρα της σοσιαλιστικής επανάστασης: εδώ έχουμε τον δικό μας άνθρωπο και τον δικό μας πρόεδρο, στο δικό μας Ταμείο.

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ο υπουργός θα είχε ήδη παραιτηθεί, αλλά εδώ είναι η Ελλάδα όπου η ίδια  δεξιά βρίσκεται στην εξουσία, σε συμμαχία απλώς με την πασοκική συνιστώσα της. Γι' αυτό είναι κωμικοτραγική  η κυβερνητική προπαγάνδα που μιλάει για μεταρρυθμίσεις, την στιγμή που όπου μπορούν κάνουν ακριβώς τα ίδια: στα ΕΣΠΑ τα οποία ακυρώνουν αν δεν επιλέγονται οι δικοί τους έστω και αν χάνονται τα ευρωπαϊκά κονδύλια, στην ΝΕΡΙΤ όπου τους διορίζουν με το ζόρι, στις υπηρεσίες για την ελληνική προεδρία στην ΕΕ όπου διορίστηκαν-και παραμένουν- με παχυλούς μισθούς "τα δικά μας παιδιά", σε κάθε τομέα με κάθε ευκαιρία.

Για αυτό ακριβώς γίνονται προσπάθειες να κουτσουρευτεί ακόμη και αυτή η "Διαύγεια", όπως έγινε και προχθές με την αιφνιδιαστική τροπολογία του κ. Μητσοτάκη που παριστάνει και τον μεταρρυθμιστή.  Αλλά εδώ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που χρωστάνε και της Μιχαλούς, ψήφισαν το 40% των επιχορηγήσεων τους από το κράτος να είναι ακατάσχετο, την στιγμή που παγώνουν τις καταθέσεις ή κατάσχουν τις συντάξεις πολιτών επειδή χρωστάνε 1000 ευρώ. Στον Ντινόπουλο θα κολλήσουν;

πηγή
  • Blogroll

  • Blog Archive