Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Έρχονται ιδιωτικές εταιρείες για τον έλεγχο των εισιτηρίων

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Πέμπτη, Νοεμβρίου 20, 2014
Την είσοδο ιδιωτικών εταιρειών στον έλεγχο των εισιτηρίων προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, που βρίσκεται στα σκαριά και αναμένεται να κατατεθεί το προσεχές διάστημα στη Βουλή.

Στο εν λόγω νομοσχέδιο αναφέρεται πως ο έλεγχος των εισιτηρίων θα μπορεί να γίνεται και από ιδιώτες, τρίτους φορείς, οι οποίοι θα κάνουν συμβάσεις με τις εταιρείες συγκοινωνιών. Αυτό, όπως αναφέρει η Αυγή, αφορά τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) και τα ΚΤΕΛ, όχι τα συγκοινωνιακά μέσα της Αθήνας, τα οποία έχουν ήδη ελεγκτές – εργαζομένους, ωστόσο, ως νομικό προηγούμενο, ανοίγει την «πόρτα» στην έλευση ιδιωτών στα δημόσια ΜΜΜ, εν γένει.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια πηγή, το ίδιο πολυνομοσχέδιο προβλέπει και την επιτροπή διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων και συμβάντων, η οποία θα διερευνά κάθε σιδηροδρομικό ατύχημα ή σοβαρό συμβάν το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε ατύχημα.

Σε άλλες διατάξεις του σχεδίου νόμου ρυθμίζονται θέματα όπως η παραχώρηση άδειας λειτουργίας σε υπαίθριους σταθμούς αυτοκινήτων στο κέντρο της Αθήνας, οι οποίοι πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές και αποδεδειγμένα λειτουργούσαν έως το τέλος του 2012, καθώς επίσης και 3ετούς προσωρινής άδειας σε συνεργεία που βρίσκονται σε σημεία που έχουν αναθεωρηθεί οι χρήσεις γης.

Τέλος, περιλαμβάνεται ειδικό τέλος υπέρ των ατόμων με αναπηρία και ατόμων με μειωμένη κινητικότητα και θα επιβάλλεται σε κάθε αναχωρούντα επιβάτη από τους ελληνικούς αερολιμένες, στους οποίους φορέας διαχείρισης είναι η ΥΠΑ.

Αυτά είναι τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ σου αν σε πιάσουν στα ΜΜΜ χωρίς εισιτήριο!


πηγή

  • Blogroll

  • Blog Archive