Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Με καταλήψεις σε ΕΚΠΑ και Πολυτεχνείο απαντούν οι φοιτητές στις προτάσεις Φορτσάκη

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Πέμπτη, Νοεμβρίου 20, 2014
Σε κατάληψη στην κοσμητεία Επιστημών Υγείας και στο οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, προχώρησαν φοιτητές των τμημάτων αντιδρώντας στις προτάσεις Φορτσάκη για κατάργηση των φοιτητικών συλλόγων και των γενικών τους συνελεύσεων και τη λήψη των όποιων αποφάσεων μέσω ηλεκτρονικού δημοψηφίσματος. Υπό κατάληψη και η πρυτανεία του Πολυτεχνείου, ως αντίδραση στα λοκάουτ, τις πρόσφατες συγκρούσεις των ΜΑΤ με φοιτητές αλλά και την πολιτική της κυβέρνησης για την Παιδεία.

Κατάληψη στην κοσμητεία Επιστημών Υγείας πραγματοποιούν από το πρωί της Τετάρτης φοιτητές, ενώ το απόγευμα σε κατάληψη στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, προχώρησε ομάδα φοιτητών του τμήματος. Τον γενικό αναβρασμό που έχει προκαλέσει στον χώρο της Παιδείας το face-control από ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης που αναμένεται να εφαρμοστεί, καθώς και τα επεισόδια της προηγούμενης εβδομάδας λόγω λοκάουτ των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων ένεκα Πολυτεχνείου, πυροδότησε χθες ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θόδωρος Φορτσάκης, ο οποίος πρότεινε ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα για τη λήψη αποφάσεων και κατάργηση των φοιτητικών συλλόγων.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι φοιτητές ετοιμάζουν σειρά κινητοποιήσεων προκειμένου να αντιδράσουν στα όσα εξαγγέλλει ο πρύτανης.

Υπό κατάληψη από φοιτητές τελεί και η πρυτανεία του Εθνικού Μετσόβιο Πολυτεχνείου, ως αντίδραση στην άρνηση του πρύτανη του ιδρύματος, Ιωάννη Γκόλια, να λάβει ξεκάθαρη θέση στην προσυγκλητική συνεδρίαση απέναντι στα λοκάουτ, τις επιθέσεις των ΜΑΤ σε φοιτητές αλλά και την πολιτική της κυβέρνησης για την Παιδεία.

Το κτίριο της διοίκησης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου θα παραμείνει κλειστό, έως ότου συνεδριάσει κανονικά η Σύγκλητος με την παρουσία τόσο των διοικητικών υπαλλήλων όσο και των φοιτητών, διαμηνύουν οι τελευταίοι.



πηγή
  • Blogroll

  • Blog Archive