Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Δικτατορία στην Τουρκία: «Απαγορεύεται να γράφετε για τα σκάνδαλα (του Ερντογάν)»

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Παρασκευή, Νοεμβρίου 28, 2014
Σοκ προκαλεί το αντιδημοκρατικό αμόκ του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που έβαλε τον Γενικό Εισαγγελέα να βγάλει «φιρμάνι», ότι απαγορεύεται να γράψουν για τα οικονομικά σκάνδαλα (του Ερντογάν) από τις 25 Νοεμβρίου έως και τις 27 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα ύστερα από αίτημα του Προέδρου της Βουλής (!) ο Γενικός Εισαγγελέας απαγορεύει σε όλο τον τουρκικό τύπο να δημοσιεύσει οποιαδήποτε ρεπορτάζ ή συνέντευξη που να αφορά τα οικονομικά σκάνδαλα που αποκαλύφθηκαν στα τέλη του 2014 με τις περίφημες κασέτες του Ερντογάν που έλεγε στον γιο του που να κρύψει τα χρήματα.

Το μόνο που μπορούν να γράψουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης είναι την απόφαση του Εισαγγελέα που τους απαγορεύει να γράφουν κατά του Ερντογάν.

Όλα ξεκίνησαν με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή στην εξεταστική επιτροπή που έχει συσταθεί, για την εμπλοκή 4 υπουργών της κυβέρνησης στο τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς.

Η απόφαση του Εισαγγελέα ήρθε λίγες ώρες πριν καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή πρώην υπουργός Περιβάλλοντος που κατηγορείται ότι έχει εισπράξει τεράστιες μίζες από διάφορα αναπτυξιακά project.

Η εμπλοκή του Ερντογάν στο σκάνδαλο διαφθοράς έκλεισε άμεσα από τον Δεκέμβριο του 2014 και όσοι είχαν τολμήσει, από την αστυνομία και τις δημόσιες υπηρεσίες, να εμπλακούν με οπιονδήποτε τρόπο στις αποκαλύψεις διώκονται και είναι προφυλακισμένοι.

Την ίδια ώρα εκκρεμούν διώξεις κατά των δημοσιογράφων που τόλμησαν να αναφερθούν στο σκάνδαλο.

Χαρακτηριστικά ο διευθυντής της εφημερίδας Ζαμάν αναμένει την οριστική απόφαση του δικαστηρίου


πηγή
  • Blogroll

  • Blog Archive