Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Αυτό που ο Μιχελάκης παρουσιάζει ως ¨συκοφαντίες”, εμείς το λέμε “αποδείξεις” (βίντεο)

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Παρασκευή, Νοεμβρίου 28, 2014
“Προσωπικό του συκοφάντη” χαρακτήρισε τον Κώστα Βαξεβάνη ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, υπερασπιζόμενος εχθές Τετάρτη τον εαυτό του στη Βουλή όπου συζητούνταν η ενδεχόμενη άρση της ασυλίας του εξαιτίας της υπόθεσης χρηματισμού του από τον επιχειρηματία Αναστάσιο Πάλλη που είχε αποκαλύψει το HOT DOC.

 Ο υπουργός αναφέρθηκε στο δημοσιογράφο λέγοντας πως “ακόμα κι ο προσωπικός μου συκοφάντης, ο Κώστας ο Βαξεβάνης, ο οποίος έχει πάρει το πυλοφόρι και το μυστρί για να με κατασυκοφαντεί...”.


Ακούστε το σχετικό βίντεο από τη Βουλή:





Ποιος είναι όμως ο συκοφάντης; Ο δημοσιογράφος που φέρνει στο φως μια υπόθεση χρηματισμού δημόσιου λειτουργού με αποδείξεις ή ο δημόσιος λειτουργός που επιχειρεί να μειώσει την αξία της δημοσιογραφικής έρευνας εκστομίζοντας αυθαίρετες κατηγορίες περί “συκοφαντίας”;


Θυμίζουμε πως στο τεύχος 61 του HOT DOC είχαμε δημοσιεύσει το σημείωμα του Πάλλη από τη σχετική δικογραφία όπου αναγράφεται το όνομα “Μιχελάκης” δίπλα στο ποσό των 7000 ευρώ και την κατάθεση υπαλλήλου του επιχειρηματία όπου υποστηρίζει πως φάκελος με το συγκεκριμένο ποσό δόθηκε κατά πάσα πιθανότητα στον κο. Μιχελάκη κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην οικεία Πάλλη. Στο ίδιο τεύχος δημοσιεύσαμε τη χειρόγραφη επίκαιρη ερώτηση που είχε συντάξει ο Αναστάσιος Πάλλης κι αφορούσε το Ίδρυμα Πάλλη, ερώτηση που με κάποιες τροποποιήσεις είχε καταθέσει στη Βουλή ο Γιάννης Μιχελάκης. Σε συνδυασμό με τη μη μεταβίβαση στη Βουλή της σχετικής δικογραφίας από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου που αποκαλύψαμε στο τεύχος 50, θεωρούμε πως προσκομίσαμε στην κοινή γνώμη επαρκή στοιχεία ώστε να μπορούμε να θέτουμε την εντιμότητα του κου Μιχελάκη υπό αίρεση.


Αντίθετα με τις δικιές μας αποδείξεις, ο κος. Μιχελάκης αποκαλεί τον Κώστα Βαξεβάνη “συκοφάντη” χωρίς να μπαίνει καν στον κόπο να υποστηρίξει αυτό το βαρύ χαρακτηρισμό. Άλλωστε το έωλο πολιτικά επιχείρημά ότι η ενδεχόμενη άρση της ασυλίας του θα ποινικοποιούσε τη δυνατότητα των βουλευτών να καταθέτουν ερωτήσεις ήταν τελικά αρκετό: 96 βουλευτές της συμπολίτευσης “πείσθηκαν” ότι δεν συντρέχει λόγος περαιτέρω έρευνας και του εξασφάλίσαν, προς το παρόν τουλάχιστον, την ασυλία του.

πηγή
  • Blogroll

  • Blog Archive