Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Διαστάσεις χιονοστιβάδας λαμβάνουν οι αποκαλύψεις για τις διασυνδέσεις της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε στην Ηλεία μετά από την δημοσιογραφική έρευνα του περιοδικού HOT DOC.

Στοιχεία φωτιά που καταγράφηκαν νόμιμα μετά την παρακολούθηση των κινητών τηλεφώνων με τον «κοριό» της ΕΛ.ΑΣ , όλων των εμπλεκομένων και σχετιζομένων με την εγκληματική οργάνωση παραγόντων μετά από δικαστική εντολή καθώς και η ανάλυση διαφόρων ευρημάτων από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ,  οδηγεί στο συμπέρασμα, ότι τα μέλη της είχαν επαφές  ακόμη και με το γραφείο του Πρωθυπουργού .

Παρά την εντύπωση που υπάρχει οτι πρόκειται για ένα κύκλωμα που εισέπτρατε εκατομμύρια εμφανίζοντας πως διαχειρίζεται σκουπίδια, ουσιαστικά πρόκειται για μια εγκληματκή οργάνωση που διακινούσε μαύρο χρήμα, και φέρεται να δρούσε μέσω ισχυρών πολιτικών διασυνδέσεων ,ακόμη και με το Μεγάρο Μαξίμου.

Με βάση τα γραπτά και ηχητικά στοιχεία που περιέχονται στην πάνω από 4.000 σελίδες δικογραφία,   οι εμπλεκόμενοι στην εγκληματική ομάδα επικαλούνται για την λύση διαφόρων προβλημάτων τους , τοπικούς παράγοντες της Ηλείας, πολιτικά πρόσωπα , τον ίδιο τον Πρωθυπουργό , τον δεσπότη , μεγάλης κυκλοφορίας Αθηναϊκή εφημερίδα καθώς και ανώτατο δικαστικό υπάλληλο.

Την ίδια ώρα προκαλεί εύλογα ερωτηματικά η στάση του διορισμένου από την δικομματική κυβέρνηση Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου , Γεωργίου Διδασκάλου να παραβλέψει προκλητικά την εξάρθρωση της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης που σχετίζεται με παράνομες μεταφορές απορριμμάτων στην Δυτική Ελλάδα και να χορηγήσει εκ νέου άδεια μεταφοράς απορριμμάτων πριν από μερικούς μήνες,  σε μέλος της εγκληματικής ομάδας που βρίσκεται σήμερα ελεύθερο με περιοριστικούς όρους

Ο Πρωθυπουργός , ο πολιτικός και ο δεσπότης

***Στο αρχείο D0040000.mp3 το οποίο εντοπίστηκε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του προφυλακισμένου  εργολάβου , ακούγεται καθαρά να δίνει αυτός  εντολές σε συνεργάτες του  να πάνε στον Πρωθυπουργό για να τους βολέψει ...ενώ στην συνέχεια επικαλείται άγνωστο πολιτικό πρόσωπο και τον δεσπότη


Ολόκληρο το ηχητικό έχει ως εξής

« Να πας να τους πει ρε παιδί μου… υπάρχει κάποιο χαρτί που πρέπει να το πάρουμε για να πάμε στον Πρωθυπουργό προκειμένου να μας βολέψει η να πάμε …η να…τι να κάνουμε . Ξαναπήγαινε και πες τους μου είπε ο Θοδωρής για το χαρτί. Το βρήκατε …να βρουμε εμεις το αρμόδιο πολιτικό όργανο …Να πάμε στον δεσπότη …μου είπε . Μπορούμε να πάμε και στον δεσπότη. Και θα κατέβω τώρα εγώ να δω κι αυτούς εδώ …τους περιμένω να έρθουν…ε… Ναι πάρε. Ναι ναι …Πήγαινε ναι .Εντάξει έγινε γεια…»

Η γραμματέας του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας και οι δικαστές

*** Στην Εκθεση Ν3 της απομαγνητοφώνησης ψηφιακών δεδομένων Συστήματος Νομίμων Επισυνδέσεων της Δνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας και στην σελίδα 12 , οι ομιλούντες κάνουν λόγο για την γραμματέα του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία - όπως λένε προτίθεται να τους βοηθήσει συμβουλευτικά… ενώ αφήνουν αιχμές και για δικαστικούς λειτουργούς.




Ευνοϊκό δημοσίευμα από το «Βήμα»

***Στην αντίστοιχη Εκθεση Ν1 και στην σελίδα 14 αναφέρεται ότι ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Θεόδωρος Καράμπελας μιλώντας τηλεφωνικά με συγγενικό του πρόσωπο αποκαλύπτει ότι πρόκειται να γράψουν άρθρο ευνοϊκό για την υπόθεσή τους στο Βήμα ! και ότι αυτό το κανονίζει κάποιος Γιάννης



Και με τον έκπτωτο δήμαρχο της Ζαχάρως
*** Σε άλλον φάκελο συνομιλίας που διαβιβάστηκε στις δικαστικές Αρχές στις 29/7/2014 και στις σελίδες 16 και 17 οι εμπλεκόμενοι αναφέρουν και τον έκπτωτο δήμαρχο της Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλο προκειμένου αυτός να τους λύσει κάποιο πρόβλημα που έχουν με την πληρωμή τους από εργασίες που εκτέλεσαν στο δ.δ. Χρυσοχωρίου. Σε πολλά σημεία των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών τους αναφέρονται είτε συνομιλούν με αιρετούς παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης
των δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας.


  • Blogroll

  • Blog Archive