Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Χαϊδάρι: Τάζουν τιμητικές άδειες στους φαντάρους που θα ξεφορτωθούν τα σκυλιά

Posted by ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ TΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ Πέμπτη, Νοεμβρίου 27, 2014
Την εξόντωση των σκυλιών που ζουν μέσα στις εγκαταστάσεις του Στρατοπέδου «Καραϊσκάκης Β’» στο Χαϊδάρι κατήγγειλαν ανώνυμα φαντάροι που τηλεφώνησαν στην Κατερίνα Κούνουπα πρόεδρο του σωματείο «Φιλόζωοι Χαϊδαρίου».

Όπως της είπαν τρία σκυλιά βρέθηκαν νεκρά από άγνωστη αιτία πριν από μερικές μέρες και τους δόθηκε εντολή να τα θάψουν. Όμως, όπως της είπαν, στις αρχές Οκτωβρίου κατά την πρωινή αναφορά εκ μέρους των αρμοδίων καραβανάδων ειπώθηκε ενώπιον όλων, ότι θα πάρει τιμητική αναφορά όποιος καταφέρει με οποιοδήποτε τρόπο.... να ξεφορτωθεί τα σκυλιά, που ζουν στο στρατόπεδο, εγκαταλείποντας τα είτε στην περιοχή του Σχιστού είτε στην Πάρνηθα.

Μάλιστα ειπώθηκε στους φαντάρους ότι είναι καλύτερα να μαζέψουν τα σκυλιά και με τα φορτηγό να τα μεταφέρουν στο βουνό – στη μέση του πουθενά χωρίς τροφή και νερό – καθώς εκεί θα είναι καλύτερα, γιατί δεν θα κινδυνεύουν από τα οχήματα του στρατοπέδου και τις φόλες!

Η κα Κούνουπα μας εξήγησε ότι έχουν έρθει αρκετές φορές σε επαφή με τους αρμόδιους του Στρατοπέδου για να βοηθήσουν στη μεταφορά των σκυλιών στο ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. ώστε να στειρωθούν σταδιακά αλλά η επικοινωνία μαζί τους είναι προβληματική.

Μάλιστα πρόσφατα απαγόρεψαν την είσοδο και στην ηλικιωμένη γυναίκα που πήγαινε και τάιζε τα ζώα συστηματικά ενώ αν και εντός του στρατοπέδου ζει ένα πολύ άρρωστο σκυλί – πιθανότατα από λεϊσμανίωση – δεν έχει γίνει καμιά μέριμνα για να πιαστεί και να μεταφερθεί σε κτηνιατρείο.
 

Τι ισχύει για τ’ αδέσποτα στα στρατόπεδα

Θυμίζουμε ότι μετά την δημοσιοποίηση της καταγγελίας για την εκτέλεση της σκυλίτσας κατ’ εντολή του διοικητή του 575ου Τάγματος Πεζοναυτών στον Αυλώνα Αττικής, που συνέβη στις 11 Μαΐου 2012, ο τότε αρχηγός Γ.Ε.Σ. αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, απέστειλε εκ νέου διαταγή στους κατά τόπους διοικητές των στρατοπέδων, με την οποία υπενθυμίζει τις εντολές, που αφορούν τη διαχείριση του θέματος των αδέσποτων ζώων στα στρατόπεδα.
Σύμφωνα με αυτές, στις περιπτώσεις εμφάνισης αδέσποτων ζώων θα πρέπει να ειδοποιούνται οι Δήμοι (που έχουν και την αρμοδιότητα και την ευθύνη) και επικουρικά τα Φιλοζωικά Σωματεία, ώστε να γίνονται στειρώσεις, η σίτιση και οι θεραπείες των ζώων που διαβούν στα στρατόπεδα.
  • Blogroll

  • Blog Archive