Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Τρίπολη: Πορεία διαμαρτυρίας για τα σκουπίδια που στοιβάζονται στην πόλη

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Κυριακή, Μαρτίου 01, 2015
Την αγανάκτησή τους εξέφρασαν δημότες της Τρίπολης διαδηλώνοντας και ζητώντας να βρεθεί λύση για τα σκουπίδια που εδώ και δύο μήνες στοιβάζονται στους δρόμους της πόλης.

Η πρόσκληση για την συγκέντρωση έγινε από πολίτες μέσα από σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και εκατοντάδες κάτοικοι της Τρίπολης, παρά την κακοκαιρία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Πετρινού, όπου διαδήλωσαν, φωνάζοντας συνθήματα κατά του δήμου και της Περιφέρειας.

Αν και η πόλη έχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα σκουπίδια δεν έχουν απομακρυνθεί και υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Οι πολίτες δήλωσαν πως έχει εξαντληθεί κάθε όριο ανοχής και υπομονής, ενώ διάβασαν ψήφισμα που θα αποσταλεί στους υπουργούς Υγείας και Περιβάλλοντος, αλλά και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, καλώντας τους να αναλάβουν δράση.

Οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς το δημαρχείο Τρίπολης και συνέχισαν προς το κεντρικό κτήριο διοίκησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου πέταξαν σακούλες με σκουπίδια, φράζοντας με σκουπίδια και κάδους γεμάτους με απορρίμματα τις εισόδους των δύο κτηρίων.

Οι πολίτες που συμμετείχαν στην κινητοποίηση προειδοποίησαν που θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους εάν δεν απομακρυνθούν άμεσα τα σκουπίδια από την πόλη.

naftemporiki
  • Blogroll

  • Blog Archive