Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Η Ουρουγουάη δέχεται μηνύσεις επειδή σώζει ζωές

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Πέμπτη, Απριλίου 16, 2015
Ο κολοσσός της καπνοβιομηχανίας Philip Morris μηνύει την Ουρουγουάη για τους αντικαπνιστικούς της νόμους. «Αν νικήσει, θα αποδειχθεί ότι μια πολυεθνική μπορεί να βγαίνει πάνω απ’ το δημόσιον συμφέρον, ακόμα κι όταν το προϊόν της σκοτώνει, και θα δοθεί πάτημα και σε άλλες πολυεθνικές να αμφισβητήσουν νόμους για τη δημόσια υγεία παγκοσμίως», τονίζει το Avaaz, που συγκεντρώνει υπογραφές ώστε να ενισχυθεί η θέση της Ορουγουάης.

Η κυβέρνηση της Ουρουγουάης έχει τη δική της ομάδα νομικών, «εμείς μπορούμε να προβάλουμε ένα μοναδικό νομικό επιχείρημα για το πώς αυτή η απόφαση θα μπορούσε να δημιουργήσει δικαστικό δεδικασμένο και σε άλλες χώρες που έχουν αντικαπνιστικούς νόμους και δεσμεύονται από παρόμοιες εμπορικές συμφωνίες. Και μπορούμε να δείξουμε στο δικαστήριο ότι η κοινή γνώμη είναι μαζί τους αν αποφανθούν υπέρ της Ουρουγουάης και της παγκόσμιας υγείας», τονίζει το κίνημα Avaaz παρουσιάζοντας την εκστρατεία για την υπόθεση της Ουρουγουάης και τη συλλογή υπογραφών.

Η Ουρουγουάη απαιτεί το 80% του πακέτου τσιγάρων να καλύπτεται από προειδοποιήσεις για την υγεία και γραφικές εικόνες. Όπως υπογραμμίζει το Avaaz: «το κάπνισμα είχε φθάσει σε επικίνδυνα υψηλά επίπεδα στην Ουρουγουάη, σκοτώνοντας 7 ανθρώπους καθημερινά, όμως από τη στιγμή που εφαρμόστηκε ο νόμος, παρουσιάζεται συνεχής και σταθερή μείωση του καπνίσματος! Ο κολοσσός Philip Morris ισχυρίζεται ότι οι προειδοποιητικές ετικέτες δεν αφήνουν αρκετό χώρο για τα λογότυπά του».


tvxs
  • Blogroll

  • Blog Archive