Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Πέντε χρόνια για μια πειθαρχική έρευνα στην ΕΥΠ!

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Τετάρτη, Νοεμβρίου 18, 2015
Αν μια πειθαρχική έρευνα χρειάζεται πέντε χρόνια για να ολοκληρωθεί στην ΕΥΠ, τότε τι μπορεί να υποθέσει κάποιος για την ταχύτητα και την εγκυρότητα των ερευνών που κάνει η Εθνική Υπηρεσία για την ασφάλειά μας;

Το 2010, ξεκίνησε πειθαρχική έρευνα για τον αξιωματικό της Υπηρεσίας Κ.Α. ο οποίος κατηγορήθηκε για κατασκοπεία. Στο γραφείο του βρέθηκαν 4.500 διαβαθμισμένα έγγραφα τα οποία δεν έπρεπε να κατέχει. Επίσης βρέθηκαν προσωπικά δεδομένα αξιωματικών, καθώς και ηχογραφημένες συνομιλίες προσωπικών στιγμών δύο γνωστών ανθρώπων της τέχνης, οι οποίες δεν είχαν ηχογραφηθεί στα πλαίσια εντολών της ΕΥΠ αλλά προφανώς παραθεσμικά.

Ο ίδιος αξιωματικός ενεπλάκη σε πολλές ακόμη υποθέσεις προμηθειών στην ΕΥΠ και υπήρξε υπόδικος γι’ αυτές. Πρόσφατα ασκήθηκαν εναντίον του διώξεις για συμμετοχή στη φυσική και ηθική εξόντωση του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη.

Ενώ όλα αυτά συμβαίνουν επί πέντε ολόκληρα χρόνια και ο υπάλληλος απασχολεί συνεχώς τον Τύπο για τη δραστηριότητά του η οποία δεν ταιριάζει και πολύ με το ρόλο που του έχει αναθέσει η Υπηρεσία, το πειθαρχικό συμβούλιο στο εσωτερικό της Υπηρεσίας μαζεύει ακόμη στοιχεία για να τον ελέγξει.

Δεν γνωρίζουμε αν όλα αυτά είναι μια ακόμη προσπάθεια συγκάλυψης από τις Διοικήσεις επειδή η πειθαρχική δίωξη θα αποκάλυπτε μια ακόμη παρακρατική λειτουργία της Εθνικής Υπηρεσίας ή η προστασία που ασκούν τα μέλη του Πειθαρχικού και συνδικαλιστές, στο συνάδελφό τους.

Ελπίζουμε μόνο κύριε Γιάννη Ρουμπάτη, Διοικητά της ΕΥΠ, οι άλλες λειτουργίες της Υπηρεσίας που διασφαλίζουν τη λειτουργία της χώρας να είναι κατά τι λιγάκι πιο γρήγορες και αποτελεσματικές.


koutipandoras
  • Blogroll

  • Blog Archive