Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015

Εσύ τα γνώριζες;;;;;;Αυτά ειναι τα δικαιώματα των νεοσύλλεκων φαντάρων

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Τετάρτη, Νοεμβρίου 11, 2015
Από τη Δευτέρα 9/11/2015, οι νεοσύλλεκτοι της Σειράς Οκτωβρίου θα αρχίσουν να περνούν τις πύλες των Κέντρων Κατάταξης... και το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος τους ενημερώνει για τα δικαιώματά τους και πως μπορούν να τα διεκδικήσουν....

Ακολουθούν οι οδηγίες από το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος

Μην πληρώσετε ούτε ένα ευρώ για να πάτε στα ΚΕΝ. Ο στρατός είναι υποχρεωμένος να καλύψει το κόστος μετακίνησης στα ΚΕΝ - δείτε τη γράφει το έντυπο κατάταξης. Στο Φρουραρχείο της πόλης θα σας καλύψουν τα έξοδα είτε μετακινηθείτε με ΚΤΕΛ είτε με τρένο του ΟΣΕ. Πάρετε μαζί σας όλα τα δικαιολογητικά –ιατρικές γνωματεύσεις, οικονομική κατάσταση κλπ. - που χρειάζονται για να διεκδικήσετε κατ΄ εξαίρεση μετάθεση. Να τα δώσετε στο ΚΕΝ μόλις μπείτε – μην κάνετε το ΛΑΘΟΣ να περιμένετε να βγει η μετάθεση. Σημείωση: Στο ΚΕΝ Θήβας το ΚΨΜ είναι ιδιωτικό και τα προϊόντα πανάκριβα, οι γονείς και οι φαντάροι έχουν κάθε δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν ακόμη και να πάρουν μαζί τους ό,τι χρειάζεται για να φτιάξουν μόνοι το καφέ τους.

Μέσα στα στρατόπεδα:

ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΟΥΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ: ατομικά ή ομαδικά καψόνια, να καθαρίσουμε τουαλέτες με γυμνά χέρια κλπ. Αναφερόμαστε στον Στρατιωτικό Κανονισμό που συγκεκριμένα τονίζει ότι παράνομη διαταγή είναι ότι θέτει σε κίνδυνο την υγεία, την σωματική μας ακεραιότητα, την Αξιοπρέπεια και την Προσωπικότητα μας! ΖΗΤΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΜΕΣΩΣ ΠΑΡΑΠΟΝΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΚΕΝ Ερχόμαστε αμέσως σε επικοινωνία με την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ -6932955437- ώστε να υπάρξει άμεση δημοσιοποίηση και απαίτηση παρέμβασης του ΓΕΣ.
Δεν πληρώνουμε ούτε ένα ευρώ για τίποτε: π.χ. φωτογραφίες ταυτότητας. Δεν γινόμαστε θύματα του κάθε εκμεταλλευτή. Οι φωτογραφίες είναι μόνο για προσωπική ενθύμιο και δεν είναι υποχρεωτικές
Μην την πατήσετε με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας που λένε ψέματα ότι μόνο το δικό τους σήμα φτάνει στη μονάδα.

Προσοχή στα ληγμένα τρόφιμα 

Μην αγοράζετε μιλιταριστικά έντυπα του γραφικού εκδότη που επισκέπτεται τα ΚΕΝ. Η συμμετοχή στις παρουσιάσεις είναι εθελοντική και όχι υποχρεωτική.
Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα να ορκιζόμαστε σε όποιο θεό πιστεύει ο καθένας. Οι άθεοι μπορούν να δώσουν πολιτική υπόσχεση. Δεν συμμετέχουν υποχρεωτικά σε εκκλησιασμό.
Όλα τα βιβλία, οι εφημερίδες και τα περιοδικά - ανεξαρτήτως περιεχομένου - επιτρέπονται για προσωπική χρήση.

Επιτρέπεται το κινητό χωρίς κάμερα και δεν μπορεί να το πάρει ο στρατός.
Δεν δεχόμαστε καψόνια είτε ομαδικά είτε ατομικά. Θεωρούμε καψόνια όλες τις διαταγές που δίνονται με σκοπό την τιμωρία (π.χ. κάμψεις) - ο Στρατιωτικός Κανονισμός προβλέπει συγκεκριμένες συνέπειες για τα όποια παραπτώματα. Το ατομικό παράπτωμα δεν επιφέρει συλλογική ποινή - είναι παράνομο μαζικό καψόνι/παράνομη διαταγή που δεν την εκτελούμε και βγαίνουμε αμέσως Παραπονούμενοι στην Αναφορά.
Υπερασπιζόμαστε τον ελεύθερο χρόνο που δίνει το στρατιωτικό ημερήσιο πρόγραμμα για ξεκούραση, ύπνο και ψυχαγωγία.

Απαγορεύονται τα εθνικιστικά και ρατσιστικά τραγούδια. Επιτρέπονται μόνο οι ιαχές … λόχος δύναμη, αντοχή ατελείωτη, ηθικόν ακμαιότατον.
Η μετάθεση στην Κύπρο είναι παράνομη. Επικαλούμαστε τον όρκο και το Σύνταγμα. Είναι απαραίτητο στη φάση της προεπιλογής να δηλώσουμε εγγράφως την Άρνηση μας. Δεν υπάρχει Διαταγή και Νόμος που μας στέλνει Υποχρεωτικά στην Κύπρο.
Υπερασπιζόμαστε συνθήκες υγιεινής και εγκαταστάσεις χωρίς να ρίχνουμε τα επίπεδα που έχουμε και στην πολιτική μας ζωή. Απαιτούμε γάντια, καθαριστικά κ.λπ.
Απαιτούμε επαρκή ποιότητα και ποσότητα στο φαγητό, πόσιμο νερό και ζεστό νερό σε μπάνια και μαγειρεία.

Προειδοποιούμε τον αξιωματικό που μας δίνει αυθαίρετες διαταγές ότι θα βγούμε παραπονούμενοι. Σε περίπτωση που επιμένει τον εκθέτουμε στον ανώτερό του στην αναφορά. 'Ενας φαντάρος έχει δικαίωμα να εκφράσει τα προσωπικά του παράπονα διαδοχικά σε όλη την ιεραρχία φτάνοντας μέχρι και στον υπουργό άμυνας.

Δεν εκτελούμε διαταγές που μπορεί να βάζουν σε κίνδυνο τη σωματική μας ακεραιότητα. Ζητάμε γραπτές εγγυήσεις.

Ζητούμε όλο το ρουχισμό που προβλέπεται να μας παράσχουν. Δεν παίρνουμε μεταχειρισμένα είδη (φαινόμενο που συναντάτε κυρίως στο ΚΕΝ Αυλώνα). Είναι υποχρεωμένοι να μας δίνουν καινούργια.
Δεν δεχόμαστε κανένα χαρακτηρισμό, καμιά προσβολή και μείωση της προσωπικότητας μας.
Ζητούμε να βγούμε παραπονούμενοι από τον άμεσα προιστάμενο μας (υπαξιωματικό-αξιωματικό) και σκοπός μας είναι η ταγματική αναφορά και η δημόσια ενημέρωση του διοικητή, ώστε να πάρει θέση και να αντιμετωπίσει το κάθε ζήτημα».

diktiospartakos
  • Blogroll

  • Blog Archive