Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015

Εντείνεται η εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στα ιμπεριαλιστικά σχέδια της ΕΕ...
καθώς ο πόλεμος εξαπλώνεται στη Μέση Ανατολή και θεριεύουν οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί για τον νέο σχεδιασμό της από την σκοπιά της εξασφάλισης των γεωστρατηγικών τους συμφερόντων.
 
Η άθλια συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και πιο συγκεκριμένα οι Τσίπρας-Καμμένος-Κοτζιάς θέλουν να τονίσουν την σταθερότητα της επιλογής τους να συμμετάσχουν στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Διεκδικώντας αναβάθμιση του ρόλου του ελληνικού κράτους ως περιφερειακής ιμπεριαλιστικής δύναμης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σε αυτή τη βάση, είναι αυτές τις μέρες σε εξέλιξη η Τακτική Ασκηση Ανευ Στρατευμάτων (ΤΑΑΣ) «MILEX-15», Στρατιωτική Ασκηση Χειρισμού Κρίσεων (Crisis Management Operation Military Exercise) της ΕΕ. Η άσκηση διεξάγεται παράλληλα στο Στρατιωτικό Επιτελείο της ΕΕ (ΕUMS) στις Βρυξέλλες, στην έδρα του Στρατηγείου της ΕΕ της Βρετανίας (UK EU OHQ Northwood) και στην έδρα του Ελληνικού Στρατηγείου Δυνάμεων της ΕΕ (EL EU FHQ) στη Νέα Σάντα Κιλκίς (έδρα της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας).
 
Σημειωτέον, η εμπλοκή της Νέας Σάντας στην «MILEX-15» έρχεται σχεδόν ταυτόχρονα με την τοποθέτηση του πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Μιχ. Κωσταράκου, στη θέση του προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ, άλλο ένα δείγμα των προσπαθειών που καταβάλλει η ελληνική αστική τάξη να παίξει ακόμα πιο ενεργό ρόλο στα σχέδια των ιμπεριαλιστικών σχηματισμών, προσδοκώντας κάποιο μεγαλύτερο μερίδιο από τη διανομή πλουτοπαραγωγικών πηγών και τον έλεγχο διαύλων.
 
Επισήμως, κύριοι αντικειμενικοί σκοποί της «MILEX-15» είναι η δοκιμή ενεργοποίησης και λειτουργίας των στρατηγείων της ΕΕ και των συστημάτων επικοινωνιών και πληροφορικής αυτών, καθώς και η διατήρηση και βελτίωση της γνώσης και των διαδικασιών στρατιωτικής σχεδίασης της ΕΕ. Όπως λέγεται, δε, από το ΓΕΣ, «το ελληνικό Στρατηγείο Δυνάμεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης (EL EU FHQ) ανταπεξέρχεται πλήρως στις αυξημένες υποχρεώσεις του ως Ευρωπαϊκό Στρατηγείο Δυνάμεων».
Στην άσκηση συμμετέχουν από Ελλάδα 58 στελέχη, Βουλγαρία 2, Κύπρος 6, Σουηδία 1, Τσεχία και Βρετανία 2 στελέχη.
 
Εμείς για μια ακόμη φορά καλούμε τους φαντάρους και το μόνιμο προσωπικό να Αρνηθούν την συμμετοχή τους.
Καλούμε σε Μαχητική Διεκδίκηση για Μαζική Συμμετοχή των Φαντάρων στον Εορτασμό της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου ως έμπρακτη αμφισβήτηση του πολέμου κατά των μεταναστών, την συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την Καταστολή των κοινωνικών κινημάτων.
 
Αν και κάθε εποχή είναι διαφορετική μία αντιστοιχία της Χούντας των Συνταγματαρχών με τον σύγχρονο Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό δε θα μπορούσε να μη σταθεί στον αναβαθμισμένο ρόλο του ελληνικού στρατού που στέκεται εχθρικά στον αγώνα των ‘από κάτω’ για δουλειά, δικαιώματα, ελευθερία. Συμμετέχει στο πόλεμο κατά των μεταναστών, κάνει συνεχώς ασκήσεις ενάντια στις «ασύμμετρες απειλές», ενώ αποτελεί το διαπραγματευτικό χαρτί της ελληνικής αστικής πολιτικής για την αναβάθμιση του περιφερειακού της ρόλου στην Ανατολή Μεσόγειο, μέσω της πιο ενεργής πολεμικής εμπλοκής στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες με ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ισραήλ. Ο Στρατός σήμερα εκπαιδεύεται-προετοιμάζεται ως Κατασταλτικός Μηχανισμός και απειλεί ευθέως τα λαϊκά κινήματα όπως αποδεικνύεται και με την τελευταία άσκηση ανακατάληψης εργοστασίου στην Κοζάνη, αλλά και την Πανελλαδική Άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ 2015, που εντάσσεται οργανικά στον πόλεμο τρομοκράτησης των λαών.
 
Εδώ είναι όμως και οι μάχες της στρατευμένης νεολαίας, στο πλευρό πάντα του εργατικού κινήματος. Από τις καθημερινές συνδικαλιστικές μάχες για την υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, μέχρι την υπεράσπιση των προσφύγων και το έμπρακτο μπλοκάρισμα της πολεμικής και κατασταλτικής μηχανής. Οι υπογραφές φαντάρων από 60 και πλέον μονάδες δείχνουν ότι η νεολαία δε μπορεί να σταθεί ενάντια στα συμφέροντά της και να μετατραπεί σε χακί μπάτσο και Πραιτοριανό. Η Στρατευμένη Νεολαία είναι στο πλευρό των κοινωνικών κινημάτων, είναι στο πλευρό του κόσμου της εργασίας.
 
Απαιτούμε από την στρατιωτική και πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, τους Διοικητές των Κέντρων Κατάταξης και των υπολοίπων μονάδων να μην φέρουν κανένα εμπόδιο στο να συμμετάσχουν οι Φαντάροι και ιδιαίτερα οι Νεοσύλλεκτοι στον αγωνιστικό Εορτασμό του Πολυτεχνείου. Κανένας κανονισμός και καμία γραφειοκρατία δε μπορεί να σταθεί εμπόδιο σε μία πράξη που πραγματικά τιμάει την εξέγερση του 73.
Καλούμε τους συναδέλφους νεοσύλλεκτους της ΕΣΣΟ Νοέμβρη 2015, να βγουν μαζικά Παραπονούμενοι και να διεκδικήσουν την εκπλήρωση αυτού του ύψιστου Πολιτικού και Ταξικού καθήκοντος τους, μια ενέργεια σημαντικού πολιτικού συμβολισμού που δείχνει την ενότητα του αντιπολεμικού, εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος. Μια ενέργεια έμπρακτης καταδίκης του εκφασισμού που επιχειρείται από το σύστημα εξουσίας και της ναζιστικής Ακροδεξιάς. Με Κίνημα Μαζικό, Μέσα και Έξω από τον Στρατό Τιμούμε τις Εξεγέρσεις της Νεολαίας
 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
  • Blogroll

  • Blog Archive