Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016


Ξεκίνησε, σήμερα  Πέμπτη 7-1-16 η πλειάδα των δικών ενάντια σε πρωτοπόρους αγωνιστές (7/1/16 Αθήνα, 15/1/16 Κατερίνη, 18/1/16 Κόρινθος, 28/1/16 Αθήνα, 3/2/16 Αθήνα - σε όλες - εκτός αυτής της Κατερίνης-  κατηγορούμενος και ο συν. Βασίλης Παπαδόπουλος) . 
Η σημερινή δίκη αναβλήθηκε επ΄αόριστον  λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης Κ. Παπαδάκη και θα ορισθεί νέα ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης.

Και στη σημερινή δίκη έδωσαν ενεργητικό παρόν αλληλέγγυοι συναγωνιστές και φίλοι του Κινήματος Δεν Πληρώνω.
Περιμένουμε βροντερή και μαζική παρουσία και στις ερχόμενες δίκες.
Η επόμενη δίκη είναι την Δευτέρα 18/1/16 όπου δικάζονται 9 συναγωνιστές για την διαμαρτυρία μας στο Τμήμα Τροχαίας Κιάτου.

  Το μοναδικό   "αμάρτημα" των συναγωνιστών ήταν ότι αντιστάθηκαν στα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων που εκμεταλλεύονται τους εθνικούς μας δρόμους. 
Στον δρόμο σκοτώστρα Κορίνθου- Πατρών, όπου κανείς πρέπει να ρισκάρει την ζωή του για να τον διαβεί, η τροχαία διώκει τους συναγωνιστές, επειδή αντέδρασαν στο να πληρώνουν διόδια. 
Στόχος της δίωξης αυτής   είναι να εκφοβίσει όποιον σηκώνει την σημαία της αξιοπρέπειας ενάντια στα προκρούστεια συμφέροντα. 
Ζητάμε να σταματήσει κάθε δίωξη ενάντια στο Κίνημα Δεν Πληρώνω και τους αγωνιστές που διώκονται γιατί παλεύουν για ελεύθερους δρόμους για όλους.
Το όπλο που έχουμε να αντιτάξουμε είναι η αλληλεγγύη μας. 
Η αντίσταση στο μπαράζ των κατασχέσεων των σπιτιών μας το 2016 και η παρουσία όλων μας στα Ειρηνοδικεία της χώρας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την υπεράσπιση των αγωνιστών που διώκονται για τους αγώνες τους για τα συνταγματικά μας δικαιώματα, όπως η ελεύθερη μετακίνηση και το δικαίωμα στη στέγη. 
Αν δεν το κατανοήσουμε αυτό και δεν υπερασπιστούμε τους διωκόμενους συναγωνιστές θα είναι σαν να κυνηγάμε την ουρά μας και να αντιδρούμε μόνο στα νέα χτυπήματα της μνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Πρέπει να δείξουμε με την αλληλεγγύη μας ότι θα μας βρίσκουν ενωμένους και αποφασισμένους σαν μια γροθιά!
  • Blogroll

  • Blog Archive