Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016

Βανδάλισαν μνημείο του ΕΑΜ στη Νιγρίτα Σερρών

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Τρίτη, Μαρτίου 22, 2016
Βάνδαλοι που φέρονται να ανήκουν σε φασιστικούς κύκλους...
βανδάλισαν εχθές το βράδυ το μνημείο της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στη θέση Τάσιουλουκ στη Νιγρίτα Σερρών.

Το μνημείο στήθηκε προς τιμήν των μαχητών του 19ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ που έπεσαν στη μάχη αυτή πολεμώντας τους Γερμανούς ναζί τις τελευταίες μέρες του πολέμου (14/9/1944). Η μάχη ήταν νικηφόρα για τον ΕΛΑΣ και από τις πιο σημαντικές της περιοχής.

Σε ανακοίνωσή του το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Σερρών καλεί όλον τον λαό να απομονώσει ακόμα περισσότερο αυτά τα φασιστικά στοιχεία.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του:

«Το λαϊκό κίνημα έχει και τη θέληση και τη δύναμη να το πετύχει αυτό. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι τέτοιου είδους πράξεις θα αλλοιώσουν τα αισθήματα του λαού για τους αγώνες του ΕΑΜ, ΕΛΑΣ και ΔΣΕ.

Με τέτοιες πράξεις μόνο την αδυναμία και τον απομονωτισμό τους τονίζουν. Αυτόν που στην ουσία πάλι η λαϊκή πάλη επέβαλε και στις μέρες μας και με την αντίστασή της κατάφερε να τους πετάξει έξω από εκδηλώσεις μνήμης, παραβιάζοντας το πρωτόκολλο όσων ήθελαν να τους καλούν. Τέτοιες πράξεις ανανδρείας, θυμίζουν σε όλους ότι αυτοί ούτε τότε ούτε ποτέ ήταν με το λαό, αλλά αντίθετα ήταν δωσίλογοι, συνεργάτες των ναζί. Το ίδιο και σήμερα. Και θέλουν να μας το θυμίζουν. Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους. Ιστορία που γράφτηκε με αίμα και αγώνες δεν σβήνεται με βανδαλισμούς μνημείων, γιατί κυκλοφορεί ζωντανή πλέον στον λαό και δεν χάνεται. Είναι μέρος της ζωής του και συνεχίζει τον αγώνα του».


tvxs
  • Blogroll

  • Blog Archive