Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Καρατζαφέρης και Μπαλτάκος ιδρύουν το νέο ακροδεξιό κόμμα

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Τρίτη, Μαρτίου 22, 2016
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης και ο Τάκης Μπαλτάκος αναμένεται το προσεχές διάστημα να ανακοινώσουν την ίδρυση ενός νέου ακροδεξιού κόμματος.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ρητορική του...
νέου κόμματος θα είναι αντιμνημονιακή και ευρωσκεπτικιστική. Τα στελέχη του θα προέρχονται αποκλειστικά από το χώρο της Δεξιάς και της ακροδεξιάς, που έχουν μείνει χωρίς κομματική στέγη, όπως ο Φαήλος Κρανιδιώτης που πρόσφατα διαγράφηκε από τη ΝΔ.
Το επικρατέστερο όνομα του νέου ακροδεξιού κόμματος είναι «Εθνικός Ορθόδοξος Συνασπισμός» (ΕΘΝ.Ο.Σ), ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο, ίσως και σε θέση επικεφαλής, αναμένεται να διαδραματίσει ο στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος. Στον σχηματισμό, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα συμμετέχει και ο «Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας», κόμμα που δημιουργήθηκε και αποτελείται κατά κύριο λόγο από απόστρατους αξιωματικούς. Μεταξύ άλλων ονομάτων που ακούγονται είναι αυτό της Σταυρούλας Ξουλίδου, του Βασίλη Καπερνάρου, του Νίκου Νικολόπουλου, του Βύρωνα Πολύδωρα, του Χρήστου Ζωή και του Παναγιώτη Ψωμιάδη.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης μιλώντας στον Βήμα Fm δήλωσε πως ρόλο «πλέι μέικερ» στη δημιουργία του κόμματος έχει αναλάβει ο Τάκης Μπαλτάκος, καθώς αυτός είναι που προχωράει τις συζητήσεις μεταξύ των εμπλεκομένων. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, υπογράμμισε πως η οργανωτική δομή θα είναι αντίστοιχη με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή με συνιστώσες. «Τηρουμένων των αναλογιών θα είναι ένας ΣΥΡΙΖΑ της Δεξιάς», δήλωσε. Βασική συνιστώσα του νέου αυτού κόμματος θα είναι το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη «ΛΑΟΣ».
Μιλώντας για το λόγο που δημιουργείται ένα νέο κόμμα σε αυτόν τον χώρο είπε πως «είναι μια προσπάθεια να ενωθούν άνθρωποι που έχουν κοινές σκέψεις, ανεξαρτήτως της προέλευσής τους. Δημιουργείται ένας πυρήνας ανθρώπων ομοδόξων. Κοινή διαπίστωση είναι πως το πολιτικό προσωπικό είναι κατώτερο των περιστάσεων».

tvxs
  • Blogroll

  • Blog Archive