Σάββατο 5 Μαρτίου 2016


Πληθαίνουν οι φωνές διαμαρτυρίας από στελέχη της κυβέρνησης ενάντια στην ίδια την...κυβέρνηση για τα πρόστιμα των εταιριών που εκμεταλλεύονται τα διόδια, σε βάρος πολιτών που συμμετείχαν στον αγώνα για την κατάργηση των συμβάσεων παραχώρησης.
Επίσης καλούν την κυβέρνηση να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις ενάντια στα μέλη του Κινήματος Δεν Πληρώνω και του ευρύτερου κινήματος ενάντια στα διόδια.

Διώξεις που είναι φρονηματικού χαρακτήρα με χαλκευμένες κατηγορίες που αναφέρουν φθορές στους σταθμούς των διοδίων κατά την διάρκεια αγωνιστικών κινητοποιήσεων των πολιτών.
Μεταξύ των άλλων,κριτική εκ των έσω στην κυβέρνηση γιατί παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις στελεχών της, άφησε ακάλυπτους τους πολίτες που τώρα καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα πρόστιμα για  μη καταβολή διοδίων ασκεί με ερώτησή του, που κατέθεσε στη βουλή ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ και δικηγόρος Γιάννης Σαρακιώτης.

Όπως επισημαίνει ο κ. Σαρακιώτης οι βεβαιώσεις προστίμων με εξωφρενικά ποσά είναι το αποτέλεσμα της πίστης των πολιτών σε ένα κίνημα αντίδρασης, που εμπορεύθηκε εν πολλοίς και από μια σημαντική μερίδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτά δε τους υπουργούς Οικονομίας Εσωτερικών και Υποδομών γιατί δεν αναζήτησαν ακόμη τρόπους μείωσης των διοδίων και θέσπισης κοινωνικού αντιτίμου για τις ευπαθείς ομάδες και τους κατοίκους περιοχών, που είναι κοντά στους σταθμούς διοδίων.

Φυσικά όσο καλοδεχούμενες είναι αυτές οι φωνές, τόσο και παραπλανητικές και εκτονωτικές της αγανάκτησης των πολιτών μπορεί να είναι, εφόσον η κυβέρνηση δεν νομοθετεί άμεσα τόσο για την διαγραφή όλων των αυθαίρετων προστίμων, παλιών και νέων, όσο και για το σταμάτημα των διώξεων των αγωνιστών που οι μεγαλοεργολάβοι σέρνουν στα δικαστήρια, προκειμένου να δείξουν ότι αυτοί είναι οι ουσιαστικοί κυβερνήτες αυτης της χώρας.

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω καλεί τους πολίτες να μην επαναπαύονται σε κανένα σωτήρα που ανέξοδα εκφράζει την συμπάθεια του στους διωκόμενους αγωνιστές και μαζί με το κίνημα μας να αγωνιστούν μέχρι την οριστική κατάργηση των διοδίων, την παύση των διώξεων  και την διαγραφή όλων των προστίμων. 

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
www.kinimadenplirono.eu
www.oxidiodia.gr


  • Blogroll

  • Blog Archive