Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Σφραγίζονται οι Βρυξέλλες και αυξάνεται η επιφυλακή σε όλα τα αεροδρόμια

Γενικός συναγερμός έχει σημάνει σε ολόκληρη την Ευρώπη κι όχι μόνο στις Βρυξέλλες μετά το διπλό χτύπημα το πρωί της Τρίτης στο αεροδρόμιο και της πόλης και λίγο αργότερα σε σταθμό του μετρό στο Μαλμπέκ. Στους ....
13 ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών και στους 35 τον αντίστοιχο των σοβαρά τραυματιών από τις εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, το βελγικό δημόσιο δίκτυο VRT.

Το υπουργείο Εσωτερικών του Βελγίου αύξησε το επίπεδο συναγερμού για την ασφάλεια σε όλη τη χώρα στην ανώτατη βαθμίδα 4. Οι αρχές του αεροδρομίου των Βρυξελλών διέταξαν την αναστολή όλων των προγραμματισμένων πτήσεων και προέβησαν στην εκκένωση της ευρύτερης περιοχής.

Σαν αποτέλεσμα, το αεροσκάφος της πτήσης Α3620 της Aegean που που αναχώρησε από το αεροδρόμιο των Αθηνών στις 8:30 με τελικό προορισμό τις Βρυξέλλες στις 10.46 τοπική ώρα, αναμένεται να προσγειωθεί τελικά στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ, στις 10:30 τοπική ώρα, σύμφωνα με ανάρτηση της Aegean Airlines στο twitter.

Αυτήν την ώρα λεωφορεία, τραμ, μετρό, τίποτε δεν κυκλοφορεί στις Βρυξέλλες. "Μείνετε εκεί που είστε", συστήνει στον κόσμο το βελγικό κέντρο διαχείρισης των κρίσεων, ενώ η επίτροπος Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα υπεύθυνη για το Ανθρώπινο Δυναμικό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρει σε ανάρτησή της στο Twitter: "Τα Ευρωπαϊκά όργανα εργάζονται από κοινού για την ασφάλεια των εργαζομένων και των κτιρίων" και συστήνει στους εργαζόμενους να μείνουν στο σπίτι ή μέσα σε κτίρια.

Την ίδια στιγμή, ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας και στο αεροδρόμιο Ρουασί του Παρισιού, σύμφωνα με πηγή του γαλλικού αεροδρομίουΤο ίδιο ακριβώς έκανε και όμως και το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, όπου επίσης ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας μετά τις δύο εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Λίγο μετά ενισχύθηκαν και τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου, ενώ ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι θα προεδρεύσει μιας συνεδρίας της ομάδας αντιμετώπισης κρίσεων έπειτα από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα στις Βρυξέλλες.
"Είμαι συγκλονισμένος και ανήσυχος από τα γεγονότα στις Βρυξέλλες. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε", έγραψε ο Κάμερον στον λογαριασμό του στο Twitter, προσθέτοντας πως θα προεδρεύσει μιας συνάντησης της ομάδας αντιμετώπισης κρίσεων COBRA.


Παράλληλα, σύμφωνα με βελγικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης, στρατιωτικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, έχουν κλείσει τα σύνορα με την Ολλανδία, ενώ αντίστοιχα μέτρα έχουν ληφθεί και στη μεθόριο με τη Γερμανία. Ο ολλανδικός στρατός ενίσχυσε την ασφάλεια στα αεροδρόμια και τα σύνορά του μετά τις εκρήξεις στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με μήνυμά του στο Twitter.

ΠΗΓΗ
  • Blogroll

  • Blog Archive