Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Πώς ξεπλένεται ο φασισμός...

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Απριλίου 02, 2016

Ο Ν. Σφακιανάκης δίνει προ ημερών μια συνέντευξη σε Κυπριακό κανάλι κάνοντας μια τοποθέτηση άκρως φασιστική για τους πρόσφυγες.
Η συνέντευξη αναπαράγεται και ενώ έχει κάνει τον σχετικό «ντόρο» τον καλεί και ο Αρναούτογλου στην βραδινή του εκπομπή. Εκεί πλέον δηλώνει πως ψήφισε....
Χ.Α. και επαναλαμβάνει ακόμα χειρότερες  απόψεις .
Την επόμενη μέρα το πρωί η Λαμπίρη στο «Ε» αναπαράγει σημεία της συνέντευξης. Στο πάνελ καλείται να σχολιάσει μόνο ένας δημοσιογράφος, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτες αυτές τις θέσεις, μα κόβεται από την παρουσιάστρια που χαρακτηρίζει με λίγα λόγια «ιδιαίτερο τον καλλιτέχνη με ακραίες μεν απόψεις αλλά αυτός είναι ο Σφακιανάκης και τις σεβόμαστε»!!
Ανήκω στο κόσμο που επέλεξε να μην ενημερώνεται από την τηλεόραση και ότι μαζικά αναπαράγεται από τα συστημικά μέσα. Την εκπομπή της Λαμπίρη, με το επίμαχο απόσπασμα, την πέτυχα σε επανάληψη κάνοντας ένα μεταμεσονύχτιο ζάπινγκ, οπότε κι εύλογα φαντάζομαι τι «παίζουν» όλη μέρα τόσα κανάλια!
Η προσπάθεια να ξεπλυθεί η Χ.Α. έχει αρχίσει από καιρό κι από όλα σχεδόν τα συστημικά μέσα της διαπλοκής. Πρωτοστάτησαν σε αυτό επώνυμοι και «τρανοί» δημοσιογράφοι σε εκπομπές με μεγάλη θεαματικότητα κι έντυπα με μεγάλη κυκλοφορία, Θεοδωράκης, Πρετεντέρης, Αναστασιάδης, Μπογδάνος, Παπαδημητρίου καθώς και τόσοι άλλοι.
Με αφορμή το προσφυγικό κι ενώ η δίκη της οργάνωσης έχει διακοπεί εξαιτίας της απεργίας των δικηγόρων, οι επικίνδυνα ακραίες φωνές πλέον πληθαίνουν. Δηλώσεις, συνεντεύξεις, τουίτ, σχόλια στο διαδίκτυο σκορπούν μισαλλοδοξία ρατσισμό και ξενοφοβία.
Μερικές από αυτές:
Βαρβιτσιώτης: Να εκενωθεί με την βία η Ειδομένη.
Μητσοτάκης , Τσιάρας: Να δημιουργηθούν κλειστά κέντρα φιλοξενίας –κράτησης
Πλεύρης: Θα μας σκοτώνουν ως άπιστους, θα θέλουν να κάνουν σκλάβες τις γυναίκες μας και εμείς θα τους αντιμετωπίσουμε με την μεταλαμπάδευση των αξιών.
Βρούτσης: Ανύπαρκτο το κράτος για τους Έλληνες! Εγκαταλελειμμένοι στο έλεος των παράνομων μεταναστών οι Έλληνες της Ειδομένης!
Γεωργιάδης: Αναπαράγει ψευδή είδηση ότι πρόσφυγες αφαίρεσαν εικόνα από χώρο φιλοξενίας τους με το σχόλιο : Ισλαμική αθλιότητα στη Β. Ελλάδα, ΜΗΝ τους ανέχεστε! | Defence-point.gr μα είναι δυνατόν να ισχύει;
Αναρωτιέται κιόλας υποκριτικά ενώ στην ίδια την σελίδα που παραθέτει υπάρχει link με την διάψευση της Μητρόπολης!!
Κι όλα αυτά είναι μόνο ένα δείγμα όσων αναπαράγονται φοβικά όλες αυτές τις μέρες από στόματα πολιτικών, κυρίως των εκφραστών του νεοφιλελευθερισμού, που προσπαθούν μάταια να μας πείσουν για τον κεντροδεξιό τους χαρακτήρα!
Από την άλλη οργανωμένες αντιδράσεις με ακραίες ενέργειες όπως το κάψιμο στρατοπέδων που προορίζονται για χώροι φιλοξενίας και αποθηκών όπου φυλάσσονται είδη ανθρωπιστικής βοήθειας που μαζεύτηκαν από το υστέρημα αλληλέγγυων συνανθρώπων μας, τα πεταμένα γουρουνοκέφαλα, οι σβάστικες δίπλα σε ελληνικές σημαίες, οι κραυγές μίσους, οι κατάρες, οι ξενοφοβικοί αφορισμοί αποδίδονται απλά σε «κατοίκους της περιοχής»!
Κάτοικοι των περιοχών ήταν και όσοι κραδαίνοντας σταυρούς κι ελληνικές σημαίες συγκεντρώνονταν για να «ρίξουν» μια θεατρική παράσταση, μια κινηματογραφική ταινία, μια καλλιτεχνική εκδήλωση;
Κάτοικοι των περιοχών ήταν κι όσοι επιτέθηκαν σε μετανάστες, όσοι δολοφόνησαν εν ψυχρώ μετανάστες και τον Παύλο Φύσσα;
Γνωρίζουμε ότι πρόκειται ακριβώς για τους ίδιους με κοινό παρανομαστη έκφρασης, τη ρητορική μίσους και ισλαμοφοβίας ενάντια στους πρόσφυγες και το δράμα τους.
Σε πολλές περιοχές τοπικοί άρχοντες, δήμαρχοι ή περιφερειάρχες επικαλούμενοι δήθεν ανάλογες αντιδράσεις αρνούνται να πάρουν πρωτοβουλία και να υποδείξουν ή να παραχωρήσουν κάποιο χώρο που να ανήκει στην δικαιοδοσία τους, μένοντας έτσι αμέτοχοι στο κύμα αλληλεγγύης που έχει εκδηλωθεί σε όλη την χώρα!
Δεν νομιμοποιούν κατά κάποιον τρόπο, όλη αυτή την μισαλλοδοξία και κατ’ επέκταση την ακροδεξιά και τον φασισμό; Δεν αντικαθιστούν τη αληθινή ανάγκη διαχείρισης της προσφυγικής υποδοχής, φοβούμενοι το πολίτικο κόστος; Δεν καλλιεργούν ηθελημένα την τρομολαγνεία ή το κρυπτοφασισμό;
Στο διαδίκτυο όπως και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τώρα που έχουν δώσει βήμα και λόγο στον καθένα μας, οι σελίδες με χρυσαυγίτικο περιεχόμενο ολοένα και πληθαίνουν.
«Αγανακτισμένοι» χρήστες τοποθετούνται στα προφίλ τους ή σχολιάζοντας σε άλλους, αρχίζουν με το «δεν είμαι ρατσιστής... αλλά», « δεν είμαι ξενοφοβικός...  αλλά», «τους συμπονώ τους πρόσφυγες ... αλλά». Και μετά από αυτό το «αλλά» ακολουθεί όλη η παραπληροφόρηση, όλη η προσφυγό - υστερία, όλες οι θεωρίες συνωμοσίας !!!
Το «αλλά», φερετζές που προσπαθεί να καλύψει αυτά που  θέλουν πραγματικά να ξεστομίσουν αλλά ταυτόχρονα δεν επιθυμούν να χαρακτηριστούν σαν ρατσιστές  υποκρύπτοντας την φασίζουσα προδιάθεση τους!
Το «αλλά» της ντροπής!
Πίσω από αυτό το «αλλά» κρύβεται όλη η παρεκκλίνουσα απαιδευσιά τους, ο φόβος που γαλουχήθηκαν, ο ατομικός ωχαδερφισμός, η μικρότητα, η μικροψυχία, η μιζέρια.
Το μακριά από μας κι όπου θέλει ας πάει, η συνήθεια της ανάθεσης!
Πίσω από αυτό το «αλλά» κρύβεται ο φασισμός και μην ντρέπεσαι παραδέξου το!

 Έλενα Γερούκη

 (tvxs)
  • Blogroll

  • Blog Archive