Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Εργατική Πρωτομαγιά στις 8 Μαΐου με 24ωρη απεργία

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Πέμπτη, Μαΐου 05, 2016
Tην Κυριακή 8 Μαΐου θα γιορταστεί η Εργατική Πρωτομαγιά...
με τη ΓΣΕΕ να έχει αποφασίσει ομόφωνα τη στήριξη του αγώνα της Ομοσπονδίας Iδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Ι.Υ.Ε), προκηρύσσοντας 24ωρη γενική απεργία για την ίδια ημέρα, για την οποία έχει επιβληθεί το άνοιγμα των καταστημάτων.

Όπως αναφέρει η ΓΣΕΕ: «Η συγκεκριμένη Κυριακή, μαζί με άλλες επτά, έχουν οριστεί με μνημονιακούς νόμους ως εργάσιμες για το χώρο του εμπορίου, μέτρο που μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους, αφού αφενός μεν οδηγεί στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και αφετέρου λειτουργεί αποκλειστικά προς όφελος τωνπολυεθνικών, οδηγώντας σε λουκέτο τις μικρές επιχειρήσεις του κλάδου».

Επίσης η συνομοσπονδία διευκρινίζει πως: «Η απεργία στις 8 Μαΐου, είναι ανεξάρτητη από την 48ωρη Γενική Απεργία που έχει αποφασίσει η Συνομοσπονδία και η οποία θα πραγματοποιηθεί όταν κατατεθεί στη Βουλή το τελικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και υπάρξει χρονοδιάγραμμα διαδικασίας και ψήφισης».

Ξεχωριστή συγκέντρωση θα διοργανώσει το ΠΑΜΕ . Οι συγκεντρώσεις στις πόλεις της χώρας ανακοινώνονται από τα κατά τόπους εργατικά κέντρα και τα νομαρχιακά τμήματα της ΑΔΕΔΥ








cityportal
  • Blogroll

  • Blog Archive