Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Και αντιδιαδήλωση αστυνομικών στη Γαλλία που φλέγεται

Αντιδιαδηλώσεις πραγματοποιούν οι αστυνομικοί στη Γαλλία. Σε μια χώρα που φλέγεται από συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις χιλιάδων πολιτών ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί ο Φρανσουά Ολάντ, οι αστυνομικοί ζητούν «αυστηρότερη» στάση ενάντια ....
στους διαδηλωτές καταγγέλλοντας «κλίμα μίσους εναντίον τους».
Οι αντιδιαδηλώσεις των αστυνομικών έρχονται μια ημέρα μετά τις χθεσινές μεγάλες πορείες που συγκλόνισαν τη χώρα και οι οποίες σημαδεύτηκαν από άγρια επεισόδια.
Μάλιστα για «συμβολικούς λόγους» οι αστυνομικοί επέλεξαν να συγκεντρωθούν στην Place de la Republique όπου και γεννήθηκε το κίνημα ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο «Nuit Debout» (Το κίνημα των ορθίων).
Σημειώνεται ότι την ίδια ώρα είχε απαγορευτεί διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας. Πάντως οι διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους. Κοντά στην Place de la Republique πυρπολήθηκε ένα περιπολικό.


Οι δυνάμεις της τάξης απώθησαν από την πλατεία με τη χρήση δακρυγόνων περίπου 300 διαδηλωτές που φώναζαν συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας.
Τον τελευταίο καιρό οι επεμβάσεις της γαλλικής αστυνομίας στις συγκεντρώσεις για τα εργασιακά είχαν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις. Στα γαλλόφωνα κοινωνικά δίκτυα κυκλοφορούν εικόνες, πλάνα και καταγγελίες για την αστυνομική βία. 
Η συνδικαλιστική ένωση των Γάλλων αστυνομικών UNSA κάλεσε τους αστυνομικούς να απαντήσουν στους δρόμους. Σύμφωνα με την Le Monde, ζητά «να έχει λυμένα τα χέρια για να αντιμετωπίσει τους “ταραξίες”» καθώς και «μεγαλύτερη αυστηρότητα στην τήρηση της τάξης».
Ο επικεφαλής της συνδικαλιστικής ένωσης των αστυνομικών Φιλίπ Καπόν υποστήριξε χαρακτηριστικά πως «είναι απογοήτευση για πολλούς συναδέλφους να έχουν την αίσθηση ότι είναι υπόλογοι όταν ουσιαστικά είναι οι ίδιοι θύματα βίας».
  • Blogroll

  • Blog Archive