Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Η ΑΕΚ κατέκτησε το κύπελλο του ποδοσφαίρου επικρατώντας επί του θρύλου με 2-1.

Οι Πρόεδροι και των δύο ομάδων έχουν γίνει αντικείμενο ενδιαφέροντος από τις δικαστικές αρχές για πολλά και διάφορα αλλά μέχρις εκεί.

Απλά επισημαίνουμε μέσα από την διπλανή  εικόνα μια μεγάλη αλήθεια.

Δεκάδες χιλιάδες Γάλλοι νεολαίοι καθημερινά διαδηλώνουν στους δρόμους, συγκρουόμενοι με τις κατασταλτικές δυνάμεις του αστικού κράτους.

Πολλοί από αυτούς σίγουρα είναι φίλαθλοι ή ασχολούνται με τον αθλητισμό.
Χιλιάδες νεολαίοι πλημμύρισαν το βράδυ της Τρίτης 17/5/16, τους δρόμους και τις πλατείες της Νέας Φιλαδέλφειας για να γιορτάσουν την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας. Όπου ΑΕΚ βέβαια θα μπορούσες να βάλεις την όποια ομάδα που οι οπαδοί της θα είχαν την ίδια συμπεριφορά.

Πολλοί λίγοι, δυστυχώς, από αυτούς συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις που έγιναν πρίν λίγες μέρες στην Αθήνα για το ασφαλιστικό έκτρωμα.

Ο αθλητισμός και όχι ο οπαδισμός είναι κάτι πολύ σημαντικό για την νεολαία.
Όταν όμως βλέπεις αυτό το θέαμα των γάλλων και των ελλήνων νεών ανατρέχεις στον Μαρξ που έλεγε για την θρησκεία που είναι το όπιο των λαών.

Κάτι τέτοιο έχει γίνει και με το ποδόσφαιρο που από τον καιρό της χούντας χρησίμευε στους συνταγματάρχες σαν μέσο αποβλάκωσης του λαού.

Οι οπαδικοί στρατοί επιχειρηματιών- προέδρων των ομάδων δυστυχώς απέχουν από δράσεις ενάντια σε αυτούς που τους ετοιμάζουν τις πιο μαύρες συνθήκες για τη ζωή τους.

Σσσσ θα ξυπνήσουμε τους Έλληνες, λένε περιπαικτικά κάποιοι  νέοι που ξεσηκώνονται στην Ευρώπη.

Θα ξυπνήσουμε ή θα εξαθλιωθούμε;
  • Blogroll

  • Blog Archive