Κυριακή 29 Μαΐου 2016

  ΣΑΒΒΑΤΟ 21 & ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΙΟΥ 2016 - ένα ολόκληρο διήμερο αφιερωμένο στους σπόρους, στις καλλιέργειες και την οικολογία.
4η Γιορτή ανταλλαγής σπόρων παραδοσιακών ποικιλιών στο Σκουντέρι Εύβοιας.
 Η ομάδα ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΣΠΟΡΟΙ ΕΥΒΟΙΑΣ  οργάνωσε αυτή τη μεγάλη γιορτή ανταλλαγής σπόρων και σπορόφυτων από παραδοσιακές ποικιλίες.
Η εκδήλωση έγινε στον εγκαταλελειμμένο οικισμό ΣΚΟΥΝΤΕΡΙ του Δήμου Διρφύων -Μεσσαπίων της Κεντρικής Εύβοιας.
 Σε απόσταση 300 μέτρων από τον οικισμό, υπήρχαν ένας  χώρος με τρείς εκκλησίες, ένας μισογκρεμισμένος μεσαιωνικός πύργος, στεγασμένος χώρος με τζάκια και μαγειρείο.
Με πολύ αγάπη μοιράστηκαν σπόροι και σπορόφυτα σε επισκέπτες και νέους καλλιεργητές που πιστεύουν στη βασική αρχή ότι ο σπόρος δεν είναι κανενός και πρέπει συνεχώς να αναπαράγεται και να μοιράζεται.
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω ανταποκρινόμενο στη πρόσκληση που έλαβε επισκέφθηκε τη γιορτή αυτή.
Εκεί, μέλη του Κινήματος συζήτησαν με τους συμμετέχοντες και τους επισκέπτες, πήραν σπόρους και δήλωσαν την αμέριστη συμπαράσταση του Κινήματος στην όλη προσπάθεια.
Με πολλούς από αυτούς είχαμε συναντηθεί και στο παρελθόν ξανά στους κοινούς μας αγώνες ενάντια στα διόδια, ενάντια στο κλείσιμο των εργοστασίων στην Εύβοια και στον αγώνα ενάντια στη μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα από τις βιομηχανίες.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων μας ήταν οι δύσκολες συνθήκες διαβίωσης τους και παραγωγής των καλλιεργειών τους, για τη MONSANTO και την επερχόμενη διατλαντική συμφωνία ΤΤΙΡ.
Ιδιαίτερη χαρά έδειξαν όταν πληροφορήθηκαν για τη καμπάνια ενημέρωσης ενάντια στη TTIP που έχει ξεκινήσει το Κίνημα μας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟ στο Διαβάστε περισσότερα...


 







  • Blogroll

  • Blog Archive