Τρίτη 31 Μαΐου 2016

ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΣΗ ΦΑΣΑΡΙΑ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ;

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Τρίτη, Μαΐου 31, 2016
 Αλήθεια, γιατί κάνουν τόση φασαρία οι Γάλλοι, κινδυνεύοντας να ξυπνήσουν ακόμα και τα εληνικά συνδικάτα;

Γιατί ένας ακόμα σοσιαλιστής, αριστερός του κώλου, σαν τον δικό μας,  θέλει να περάσει αυτός ο νόμος, έχοντας εξαπολύσει τα γουρούνια του να χτυπάνε ακόμα και ανυπεράσπιστες γυναίκες;

Πότε επιτέλους θα καταλάβουμε ότι οι καπιταλιστές ενώνονται σε παγκόσμια κλίμακα και απαιτούν τα ίδια από όλους τους λαούς;

Οι καπιταλιστές ενώνονται, εμείς πότε;

Ανένδοτοι και έτοιμοι για μάχη μέχρις εσχάτων υπέρ του νομοσχεδίου εργασιακής μεταρρύθμισης δήλωσαν τόσο ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ όσο και ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς.
 Ωστόσο, βουλευτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος τάσσονται ανοικτά υπέρ...
της τροποποίησης του επίμαχου νομοσχεδίου, ως μοναδική διέξοδο στην κρίση.
Πρόκειται για το άρθρο που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να διαπραγματεύονται απευθείας με τους εργαζομένους τους όρους εργασίας, αντικαθιστώντας έτσι τις συλλογικές κλαδικές διαπραγματεύσεις και διεκολύνοντας τις απολύσεις.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Journal Du Dimanche, το 46% των Γάλλων επιθυμεί την απόσυρση του νομοσχεδίου, ενώ το 40% επιθυμεί την τροποποίησή του. Μόνο το 13% τάσσεται υπέρ της μεταρρύθμισης ως έχει.
Οκτώ συνδικάτα αποφάσισαν εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων μέχρι την 14η Ιουνίου, που έχει κηρυχθεί ημέρα εθνικού ξεσηκωμού καθώς θα συμπέσει με την κρίσιμη συνεδρίαση της γαλλικής Γερουσίας επί του επίμαχου νομοσχεδίου για τα εργασιακά.
Μέχρι τότε, οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα επικεντρωθούν στον τομέα των μετακινήσεων.
  • Blogroll

  • Blog Archive