Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Νέα διόδια που..."δεν θα λειτουργούσαν" ! ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ !

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Σάββατο, Μαΐου 07, 2016
Νέο επεισόδιο προστέθηκε αυτήν την εβδομάδα στο σίριαλ που παίζεται τακτικά τα τελευταία χρόνια, με τον τίτλο «Νέα διόδια της Εγνατίας Οδού στο Δροσοχώρι Ιωαννίνων».


Εργασίες ασφαλτόστρωσης που εξελίσσονται στις εγκαταστάσεις του σταθμού διοδίων, ο οποίος τοποθετήθηκε από την αρχή της λειτουργίας του οδικού άξονα, αλλά ποτέ δεν λειτούργησε, και πληροφορίες για επικείμενη έναρξη λειτουργίας -ακόμα και μέσα στον Μάιο- προκάλεσαν αντιδράσεις τη Μ. Εβδομάδα, με στόχο την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών.

Την αρχή έκανε ο δήμαρχος Μετσόβου, Κώστας Τζαφέας, με επιστολή του προς τον υπουργό Χρ. Σπίρτζη, θυμίζοντας ότι «διόδια λειτουργούν ήδη στο Μαλακάσι και στην Τύρια, δηλαδή στα όρια του Νομού Ιωαννίνων, οπότε οποιαδήποτε μετακίνηση εκτός νομού γίνεται με την καταβολή τελών στα ήδη λειτουργούντα διόδια. Η λειτουργία των διοδίων στο ύψος Δροσοχωρίου θα έχει ως αποτέλεσμα στην ορεινή και υποβαθμισμένη περιοχή μας, σε απόσταση 91 χλμ., να λειτουργούν τέσσερις σταθμοί διοδίων, ήτοι: Τύρια-Δροσοχώρι-Μαλακάσι και Βενέτικος», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.
Υποχρεωτικό «εισιτήριο»

Η θέση του σταθμού διοδίων βρίσκεται στην έξοδο των Ιωαννίνων προς τη Θεσσαλονίκη και δεν λειτούργησε ποτέ, ακριβώς γιατί θα έμοιαζε με υποχρεωτικό «εισιτήριο» ακόμα και για όσους είχαν μια δουλειά στο Μέτσοβο ή το Ανατ. Ζαγόρι, πόσο μάλλον για τους χιλιάδες επισκέπτες του νομού Ιωαννίνων που περιλαμβάνουν στο ταξίδι τους και σύντομες εξορμήσεις στην Πίνδο.

«Καθημερινά μετακινούνται: μαθητές σε σχολεία, φοιτητές πανεπιστημίων, επαγγελματίες υπάλληλοι με πενιχρούς μισθούς, ασθενείς σε νοσοκομεία, σε αεροδρόμια, άνεργοι, άποροι στους οποίους η επιβολή πρόσθετης δαπάνης μετακίνησης θα επιδεινώσει τις ήδη δυσμενείς συνθήκες διαβίωσής τους. Η λειτουργία διοδίων μέσα στον Νομό θα αποβεί καίριο πλήγμα και για τον εσωτερικό τουρισμό που η περιοχή μας δέχεται και είναι ο κύριος τομέας που στηρίζει την κοινωνία και κρατά τον πληθυσμό στον ορεινό Δήμο μας», προσθέτει ο δήμαρχος στην επιστολή του.







efsyn
  • Blogroll

  • Blog Archive