Σάββατο 7 Μαΐου 2016


Δολοφονική επίθεση κατά του γνωστού Τούρκου δημοσιογράφου Τσαν Ντουντάρ, της κοσμικής αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Cumhuriyet, σημειώθηκε έξω από το δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπουλης. Ο Τσαν Ντουντάρ δικάζεται με την κατηγορία της “απόπειρας πραξικοπήματος” και της “συνδρομής...
τρομοκρατικής οργάνωσης” για αποκαλύψεις σχετικά με τη μεταφορά όπλων στη Συρία απο τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.
Κατά την επίθεση, ο δράστης πλησίασε τον Ντουντάρ και άνοιξε πυρ με ένα πιστολί φωνάζοντας “Προδότη”. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο δράστης πυροβόλησε τρεις φορές. Από θαύμα ο Ντουντάρ κατάφερε να αποφύγει τις σφαίρες και είναι καλά στην υγεία του. Δεν συνέβη όμως το ίδιο με έναν άλλο δημοσιογράφο, οποίος κάλυπτε τη δίκη του Ντουντάρ και φέρεται να έχει τραυματιστεί.
Ο Τσαν Ντουντάρ, αρχισυντάκτης της Cumhuriyet, και ο συνάδελφός του, Ερντέμ Γκιουλ, είχαν συλληφθεί το Νοέμβριο, καθώς δημοσιοποίησαν βίντεο το οποίο έδειχνε τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες να εποπτεύουν τη μεταφορά όπλων με φορτηγά προς τη Συρία για την ανατροπή του Μπασάρ Αλ Άσαντ. Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο ισχυρίστηκε πως τα φορτηγά δεν κουβαλούσαν όπλα, αλλά ανθρωπιστική βοήθεια για τους Τουρκμάνους της Συρίας.
  • Blogroll

  • Blog Archive